Τι αποκαλύπτει δημοσκόπηση της Κάπα Research
Υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά εναντίον του μνημονίου τις προβλέπει, τάσσονται οι Έλληνες στην πρώτη δημοσκόπηση μετά το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το «Βήμα», η κρίση και η αβεβαιότητα που απασχολούν τους πολίτες διατηρούν και το πολιτικό σκηνικό σε αστάθεια και τα κόμματα σε νευρική κρίση.
Στην πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η… αδιευκρίνιστη ψήφος με 30,8%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,2% και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Ν.Δ. την οποία θα ψήφιζε το 21,8% των ερωτηθέντων.


Στο ερώτημα «ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός», ο Γ.Παπανδρέου προηγείται του Α. Σαμαρά (32,8% έναντι 28,9%), αλλά στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. είναι μπροστά, με 38,3% έναντι 21,4% του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, το 56,2% δεν επιθυμεί να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, ενώ το 68,1% είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Η πλειοψηφία του δείγματος είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, την ίδια στιγμή όμως πιστεύει (σε ποσοστό 76%) ότι η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί κάποιους όρους του μνημονίου.

Ανησυχητικό είναι το εύρημα που αφορά στην κοινωνική αναταραχή, καθώς 8 στους 10 πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει στην Ελλάδα ένα κύμα βίας παρόμοιο με αυτό του Δεκέμβρη του 2008.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Ναι» σε μεταρρυθμίσεις, «όχι» σε εκλογές"