Η Ελλάδα συνεχίζει να στροβιλίζεται στη δίνη της κρίσης της, καθώς παρά τις τηλεδιασκέψεις, τις εξαγγελίες νέων οδυνηρών μέτρων και φυσικά τις αποτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης να παραμείνει πιστή στις υποχρεώσεις της απέναντι στην τρόικα, επικρατεί χάος με φήμες και σενάρια για χρεοκοπία της χώρας.
Τα σενάρια αυτά και την έντονη φημολογία για μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους και για χρεοκοπία της Ελλάδας, φούντωσε και η τοποθέτηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών,


κ. Σόιμπλε ο οποίος αναφέρθηκε σε πιθανές αλλαγές στους όρους της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε τι αλλαγές αναφέρεται και τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μία τέτοια εξέλιξη.
Τέτοιου είδους δηλώσεις σε μία τόσο κρίσιμη οικονομική στιγμή, εντείνουν περισσότερο τις φημολογίες πως ίσως η Ελλάδα οδηγηθεί σε ένα είδος χρεοκοπίας, προκειμένου να απαλλαχθεί από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της. Φυσικά σε αυτό συμβάλλουν και οι συνεχόμενες αποτυχίες της κυβέρνησης για επίτευξη των στόχων μείωσης του ελλείμματος.

Επομένως, τα σενάρια τελικά για ύπαρξη σχεδίου Β της γερμανικής κυβέρνησης που προβλέπει κούρεμα 50% στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και κεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να μην υποστούν μεγαλύτερες ζημιές από 21% που προβλέπει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Φυσικά το σχέδιο Β της Γερμανίας προβλέπει παραμονή της ευρωζώνης.

Μέσα φυσικά σε όλη αυτή τη σεναριολογία και την αναστάτωση στις διεθνείς αγορές, τα χρηματιστήρια του κόσμου προσπαθούν να αντισταθούν στις διευρυμένες απώλειες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα"