Αφού έγιναν «βαποράκια» της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και «δραχμοφονιάδες» τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου κ.ά.), τώρα έχουν το πολιτικό θράσος να τους ενοχλεί που τις απόψεις τους υιοθετούν και οι άλλοι; Αυτό το σχόλιο κάνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις δηλώσεις Ευρωπαίων, οι οποίο μας προειδοποιούν ότι θα δούμε πόρτα εξόδου, αν αυτά που συμφώνησε το δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου δεν τα κάνουμε ως χώρα πράξη.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι πλέον είναι φανερό σε όλους ότι την αναξιοπιστία και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης που, αντί να διαπραγματευτεί, πλειοδοτούσε σε σκληρότερα και πιο άγρια μέτρα για να γίνει αρεστή στους δανειστές μας, αλλά και για να... στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία στους Ευρωπαίους εταίρους, θα κληθούν να τις πληρώσουν όλοι οι Ελληνες.

Η Ν.Δ. επιμένει ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση από τις εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να διαπραγματευτεί με σοβαρότητα τους όρους τόσο του Μνημονίου όσο και του Μεσοπρόθεσμου, προτού βρεθεί «χειροπόδαρα» δεμένη από συμβάσεις και συμφωνίες.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν στέκεται στη δικαίωση των απόψεών του, καθώς τα «καμπανάκια» στην Ευρώπη τα είχε χτυπήσει εγκαίρως, μια και η ανησυχία του επικεντρώνεται στο τι θα παραδώσει πραγματικά αυτή η κυβέρνηση, αφού η κατάσταση σε όλους τους τομείς έχει βγει εκτός ελέγχου. Η φράση «καμένη γη» δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που θα παραδώσει το δίδυμο, επισημαίνουν στη Συγγρού.

«Η κατάσταση της οικονομίας έχει επιδεινωθεί» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, για να προσθέσει ότι αιτία δεν είναι η επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων για την Ευρώπη, αλλά η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, από τη μεριά του, επισημαίνει ότι η θέση της Ελλάδας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επιδεινώθηκε. Τέλος, ο τομεάρχης Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τονίζει: «Μέσα στο γκρίζο οικονομικό περιβάλλον, δεν εκπλήσσει ότι η Ελλάδα υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα στην ετήσια έκθεση του World Economic Forum, υποχωρώντας στην 90ή θέση μεταξύ 142 χωρών».


Πηγή : "Δ"
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αγωνία στη ΝΔ για το χάος που θα παραδώσει το ΠΑΣΟΚ"