Η Ελλάδα “ξεδιψάει” την Λιβύη

6.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα, στη Λιβύη- Για την Τρίπολη αναχώρησαν δύο C130 με 24 τόνους πόσιμου νερού

Με 24 τόνους πόσιμου νερού για την Τρίπολη, σε 48 χιλιάδες φιάλες μισού λίτρου, αναχώρησαν, σήμερα το πρωί στις 7, για τη Λιβύη τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της ελληνικής αεροπορία, C130, από τo αεροδρόμιο της Ελευσίνας.



Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δόλλης, ο οποίος συνοδεύεται από στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

"Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, επιχειρεί στη Λιβύη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις δύσκολες στιγμές της χώρας μας, μπορούμε", τόνισε ο κ. Δόλλης πριν από την αναχώρηση εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τόσο στην ελληνική αεροπορία όσο και στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος συνέβαλε ώστε να συλλεχθεί γρήγορα και οργανωμένα το νερό, το οποίο προσφέρει η χώρα μας στη Λιβύη.

Πρώτος σταθμός της αποστολής είναι η Τρίπολη, όπου θα παραδοθούν οι φιάλες του νερού. Από εκεί το ένα αεροσκάφος θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο θα μεταβεί στην Βεγγάζη, όπου ο κ. Δόλλης θα έχει επαφές με τον πρόεδρο και μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Μετά τις συνομιλίες, ο υφυπουργός θα επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο και θα έχει συνάντηση με μέλη της ελληνικής παροικίας.


Η επιστροφή στην Αθήνα, βάση του προγράμματος, αναμένεται στις επτά το βράδυ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η Ελλάδα “ξεδιψάει” την Λιβύη"