«Εγώ δεν είμαι Σπείρα-Σπείρα. Είμαι καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας και όποτε χρειάστηκε χρηματοδότης της», είναι η πρώτη αντίδραση του Σταμάτη Κραουνάκη, όταν του ζητάμε να μας εξηγήσει την παρουσία της ομάδας στον κατάλογο. Διευκρινίζει, ωστόσο, πως πράγματι η «Σπείρα-Σπείρα», ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά της ανεργίας, «το οποίο είχε ξεκινήσει επί Κώστα Σημίτη το 2001, αντλώντας κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ».
Ηταν όμως το 2006, που προκηρύχθηκαν δύο κύκλοι προγραμμάτων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση». Αφορούσαν δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης των ανέργων, με τη διαμεσολάβηση των ΜΚΟ. Το πρόγραμμα άρχισε να το υλοποιεί η Ν.Δ. από το 2007.

«Το σύνολο των χρημάτων που πήρε η "Σπείρα" με στόχο τη μισθοδοσία και ασφάλιση 9 άνεργων ηθοποιών, ήταν 160.000 ευρώ, σε έξι δόσεις. Με αυτά στήριξε όχι 9 αλλά 10 ανέργους για 4 χρόνια: Αυτό μεταφράζεται σε 400 ευρώ το μήνα για τον καθένα τους, ένα σαφές δηλαδή βοήθημα στον πενιχρότατο μισθό που τους εξασφαλίζουν τα εισιτήρια. Επιπλέον, η τελευταία δόση των 30.000 ευρώ δεν μας δόθηκε ποτέ», επιμένει ο Κραουνάκης, λέγοντας ευθέως πως η ομαλή ροή των δόσεων προϋπέθετε «λαδώματα ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων». Αρνείται ωστόσο για την ώρα να διευκρινίσει τι εννοεί, αν και τον ίδιο υπαινιγμό αφήνει και στο σημείωμά του στο facebook, όταν γράφει πως «πάντως, για να ξέρουμε τι λέμε, οι άνθρωποι επί ΝουΔου που τσεπώνανε ποσοστό από τις επιδοτήσεις, ήταν ΠΑΣΟΚοι κι αυτό το ΠΑΣΟΚ, που κάνει τον αλώβητο, το γνωρίζει καλά».

Επειδή την αποκάλυψη για την επιδότηση της «Σπείρα-Σπείρα» ως ΜΚΟ συνόδευσαν επώνυμα και ανώνυμα σχόλια στο Διαδίκτυο, περί της προσωπικής του φιλίας με τη σύζυγο του τέως πρωθυπουργού Νατάσσα Καραμανλή, στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σχολιάζει εξοργισμένος: «Θα μ' αφήσουν ήσυχο για το ποιους έχω πολιτικούς ή απλούς φίλους; Οποιους θέλω έχω. Εχω φίλη τη Νατάσσα Καραμανλή, αλλά και τον Παύλο Γερουλάνο και την Αλέκα Παπαρήγα».


Πηγή : dexiextrem
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Κραουνάκης : "Επί Σημίτη ξεκίνησε το πρόγραμμα και λάδωσα ΠΑΣΟΚους υπαλλήλους για να επιχορηγηθούμε""