Εκλογικό Οκτώβρη «βλέπουν» στη ΝΔ

19.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Κρίσιμη καμπή η ψήφιση του προϋπολογισμού
Για κινήσεις πανικού στη κυβέρνηση μιλούν στη ΝΔ και εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου δε μπορεί παρά να καταφύγει άμεσα σε εκλογές πριν πέσει εκ των έσω».

Μέσα στην ημέρα ενδεχομένως πριν τη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα η ΝΔ θα θέσει θέμα ενημέρωσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μάλιστα από δημόσιο βήμα. Οι επιτελείς του Α. Σαμαρά προετοιμάζονται «για έναν εκλογικό Οκτώβρη και θεωρούν σημείο X την ψήφιση του προϋπολογισμού».



Με βάση αυτή την εκτίμηση ο Α. Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ δεν ζήτησε απλώς εκλογές. Φρόντισε να ξεκαθαρίσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν την ΝΔ αποκλείοντας συμμαχίες με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς και δήλωσε ότι αν η ΝΔ μετά από μια εκλογική αναμέτρηση είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα καταφύγει σε συνεργασίες αλλά θα προτιμήσει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Οργή, στο μεταξύ, έχουν προκαλέσει στην ΝΔ οι χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος όπως σημειώνουν «αντί να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αναλώθηκε σε επίθεση προς την ΝΔ σε μια ιδιαίτερη δύσκολη στιγμή με την φημολογία από τα κυβερνητικά στελέχη να δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία».

Στην Συγγρού μιλούν για κινήσεις πανικού και εκτιμούν ότι «πολύ γρήγορα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εκλογικό Οκτώβρη «βλέπουν» στη ΝΔ"