Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κυβερνητική πρωτοβουλία για τη θέσπιση ειδικού τέλους για την ακίνητη περιουσία:

«Η πρόσφατη κυβερνητική πρωτοβουλία για τη θέσπιση ειδικού τέλους για την ακίνητη περιουσία, το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μας πείθει ότι πλέον δεν μπορούν οι κυβερνώντες να αντιληφθούν την οικτρή εισοδηματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και δη στον επιχειρηματικό κόσμο.


Η πραγματική οικονομία πλήττεται βάναυσα από το μέτρο αυτό, καθώς πλέον η φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας έχει αποκτήσει διαστάσεις δήμευσης. Πρόκειται για μια επιλογή που γίνεται επιπόλαια, υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας, κάτι που αποδεικνύεται από τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της αρχικής ανακοίνωσης του μέτρου αυτού και της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, η οποία είναι ενδεικτικό ότι δεν προβλέπει ούτε καν δυνατότητα διακανονισμού σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του ειδικού τέλους. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας, αλλά και όλου του επιχειρηματικού κόσμου για την πορεία της οικονομίας. Εμμένει σε μια αμιγώς λογιστική προσέγγιση, χωρίς καμία αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης και – το κυριότερο – χωρίς συναίσθηση του πλήγματος και της ρήξης που επιφέρουν στον κοινωνικό ιστό τέτοιου είδους μέτρα. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης της ισχύος αυτού του μέτρου για διάστημα μεγαλύτερο της διετίας που αρχικά είχε ανακοινωθεί. Και δυστυχώς, με τέτοια μέτρα δεν δημιουργείται καμία προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας. Η επιμελητηριακή κοινότητα ομόφωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και την πλήρη αντίθεση της στην επιβολή αυτού του άδικου τέλους.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δήλωση Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γεωργίου Κασιμάτη"