Ασυμβίβαστη γενιά

11.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Αυτή η εθνική έχει μέλλον
Η ομάδα είναι καινούρια, διαθέτει νέους και άπειρους παίκτες, οι απουσίες της είναι σημαντικές, αλλά η Εθνική δεν ψάχνει δικαιολογίες και ελαφρυντικά για την ήττα από τη Ρωσία.
Ουδείς συμβιβάζεται όχι μόνο με το αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά και την κακή εικόνα ειδικά στο δεύτερο μέρος.
Όλοι θέλουν να αποδείξουν πως είναι πολύ καλύτεροι από ό,τι έδειξαν χθες και πλέον περιμένουν τον προημιτελικό με τον ηττημένο του σημερινού Ισπανία-Γαλλία ή τη... δεύτερη ευκαιρία για να φτάσουν στο στόχο.




Στα πρόσωπα όλων των μελών της Εθνικής είναι αποτυπωμένα από χθες βράδυ γλαφυρά τα συναισθήματα που προκάλεσε η ήττα από τη Ρωσία. Παρότι δεν πρόκειται για... καταστροφή, άπαντες ήταν σκασμένοι. Ο μεν Ηλίας Ζούρος γιατί δεν εφαρμόστηκαν στο παρκέ όσα είχε ζητήσει, οι δε παίκτες γιατί γνωρίζουν πρώτοι από όλους ότι μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα. Κι αυτό είναι σίγουρα θετικό σημάδι, αφού όσοι συμβιβάζονται με την ήττα θα συνεχίσουν να χάνουν, αλλά οι... ασυμβίβαστοι πεισμώνουν, δουλεύουν ακόμη πιο σκληρά και στο τέλος (συνήθως) δικαιώνονται. Η αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από τα Σκόπια και οι τρεις σημαντικές επιτυχίες που ακολούθησαν με Μαυροβούνιο, Κροατία και Σλοβενία δείχνουν το δρόμο και τώρα...

Η αλήθεια είναι πως η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα επειδή πρόδωσε τη βασική της αρχή, την άμυνα. Η δεύτερη καλύτερη, μέχρι χθες, «οπισθοφυλακή» της διοργάνωσης (63,5 πόντους παθητικό ανά αγώνα στα έξι πρώτα ματς του τουρνουά) δέχτηκε 83 πόντους επιτρέποντας στον αντίπαλο να σουτάρει με 65,8% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Παράλληλα η κορυφαία ομάδα του τουρνουά στα ριμπάουντ (39,8 ανά αγώνα ως χθες) έχασε κατά κράτος τη μάχη των αιθέρων αφού η Ρωσία είχε 35 ριμπάουντ έναντι 22 της Εθνικής. Ούτε η καλή εμφάνιση στην επίθεση στο πρώτο μέρος «κάλυψε» τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αφού το παθητικό των 42 πόντων στα δύο πρώτα δεκάλεπτα πρόδιδε την αδυναμία στην άμυνα. Στην οποία στο δεύτερο μέρος ήρθε να προστεθεί και η δυσλειτουργία στην επίθεση, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το βαρύ -16.

Η Εθνική θα μάθει σήμερα τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Πέμπτης (18:00), από τον ηττημένο του ντέρμπι κορυφής στο πέμπτο γκρουπ ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία. Δεν κοιτάζει όμως τόσο μακριά, ούτε καν στον-αδιάφορο βαθμολογικά-αγώνα της Δευτέρας απέναντι στη Γεωργία (18:00). Προέχει στην παρούσα φάση να εντοπίσει τα λάθη της, να τα αναλύσει και να βγει-ξανά-πιο δυνατή από μία ήττα. Για μια νεανική ομάδα, όπως αυτή, κάθε στραβοτιμονιά μπορεί να φέρνει προβληματισμό και στενοχώρια, αλλά «κουβαλά» πολύτιμα διδάγματα για τη συνέχεια. Εκεί εστιάζει πλέον το τεχνικό τιμ, γι’ αυτό και το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει πολύ βίντεο και «φροντιστήριο» για τους διεθνείς.

Ο στόχος της Εθνικής είναι ακόμη μπροστά της. Όπως οι τρεις διαδοχικές νίκες δεν ήταν φρόνιμο να προκαλέσουν θριαμβολογίες, έτσι και μία κακή βραδιά δεν θα πρέπει να φέρει την καταστροφολογία. Οι διεθνείς ξέρουν πως φτάνοντας στην οκτάδα έχουν πετύχει τον μίνιμουμ στόχο τους και θα έχουν... μία συν μία ευκαιρία για κάνουν την πορεία αυτής της ομάδας απόλυτα πετυχημένη. Νίκη στον ερχόμενο προημιτελικό θα συνιστά τεράστιο επίτευγμα και θα δώσει το δικαίωμα για όνειρα... βάθρου. Και σε περίπτωση ήττας, ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία: ο πρώτος αγώνας κατάταξης για τις θέσεις 5-8, μία μάχη που αν κερδηθεί θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα μία θέση στο Προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου Ιουλίου (που λέγεται πως θα διεξαχθεί σε Βραζιλία ή Πουέρτο Ρίκο). Εκεί η Εθνική θα βρει τον ηττημένο του προημιτελικού ανάμεσα στον πρώτο του έκτου ομίλου, ήτοι Ρωσία ή Σκόπια, και τον τέταρτο του πέμπτου, δηλαδή μία εκ των Λιθουανίας, Σερβίας, Τουρκίας και Γερμανίας.

Την Κυριακή πέφτει η αυλαία της δεύτερης φάσης στον όμιλο... φωτιά της διοργάνωσης. Η πρώτη θέση του πέμπτου γκρουπ θα καταλήξει στο νικητή του ντέρμπι μεταξύ της πανίσχυρης Ισπανίας και της αήττητης Γαλλίας, με την Ελλάδα να περιμένει στα προημιτελικό τον χαμένο και το νικητή να παίζει στην οκτάδα με το νικητή του αγώνα επιβίωσης μεταξύ Σλοβενίας και Φινλανδίας τη Δευτέρα.

Από εκεί κι έπειτα... ο χαμός, αφού οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους οκτώ, αλλά τρεις εξ αυτών κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Η οικοδέσποινα Λιθουανία προκρίνεται και καταλαμβάνει την τρίτη θέση εφόσον κερδίσει τη Γερμανία (21:00). Σε αυτή την περίπτωση, ο νικητής του Σερβία-Τουρκία (15:30) προκρίνεται καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση του ομίλου.

Ενδεχόμενη ήττα της Λιθουανίας από τη Γερμανία βάζει στο κόλπο της πρόκρισης και τα «πάντσερ». Θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, Λιθουανίας, Γερμανίας και του νικητή του αγώνα Σερβία-Τουρκία. Αν ο τρίτος της... παρέας είναι η Σερβία, από τη στιγμή που όλες οι ομάδες έχουν ίδιες νίκες στα μεταξύ τους ματς, θα καταφύγουμε στο goal average των αγώνων ανάμεσά τους. Αυτή τη στιγμή η Λιθουανία έχει +10, η Σερβία +1 και η Γερμανία -11, πράγμα που σημαίνει ότι η παρέα του Νοβίτσκι θα πρέπει να κερδίσει με 11+ πόντους στο ματς που εκκρεμεί για να μην μείνει εκτός. Αν ο τρίτος της τριπλής ισοβαθμίας (με Λιθουανία και Γερμανία) είναι η Τουρκία, εκτός μένει η τελευταία, καθώς έχει χάσει και από τους δύο, ενώ η Γερμανία περνά σαν τρίτη του ομίλου (θα έχει δύο νίκες απέναντι σε Λιθουανία και Τουρκία) και η Λιθουανία σαν τέταρτη (θα έχει νίκη επί της Τουρκίας και ήττα από τη Γερμανία).

Αν μπερδευτήκατε (πράγμα διόλου απίθανο), απλώς περιμένετε τα αποτελέσματα της Κυριακής...
Πηγή: sport-fm.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ασυμβίβαστη γενιά"