Σ. Λαμπρινίδης: Να αποφευχθούν κινήσεις που προκαλούν αστάθεια στη Μεσόγειο
Την ανάγκη για μείωση της έντασης και αποφυγής κινήσεων, που δημιουργούν περιβάλλον αστάθειας από την Άγκυρα, στην περιοχή της Μεσογείου και μάλιστα σε μια ευαίσθητη περίοδο, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης στη διάρκεια της 40λεπτης συνάντησης, που είχε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε στον ομόλογό του ότι οι τουρκικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Κύπρος εξασκεί αυτονόητα κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που δεν αμφισβητούνται από κανένα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από τουρκικής πλευράς διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις που έχουν παρουσιαστεί και δημοσίως. Μάλιστα, η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι απαντά σε μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων και ότι δεν επιδιώκει τη δημιουργία περαιτέρω έντασης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συζήτησαν επίσης θέματα διμερούς συνεργασίας και την προετοιμασία που γίνεται και από τις δυο χώρες για την πραγματοποίηση του επόμενου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, για το οποίο πρόθεση και των δυο κυβερνήσεων είναι να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα, σ' ένα κλίμα κατάλληλο για να μπορέσει να είναι παραγωγικό.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΥΠΕΞ: Συστάσεις για μείωση της έντασης από την Άγκυρα"