Ανυποχώρητος στις μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές στην Παιδεία, στην Υγεία και την Οικονομία, παρά τις αντιδράσεις.
"Θα προχωρήσουμε με διάλογο, αλλά ασυμβίβαστοι ως προς τον στόχο" είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η ομιλία είχε στιγμές έντασης λόγω των συνθημάτων της νεολαίας του κόμματος, που αποδοκίμαζε, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι τα πανεπιστήμια θα μείνουν ανοικτά και δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
"Αργά ή γρήγορα, είτε το θέλουν είτε όχι θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά περιουσία του ελληνικού λαού" είπε χαρακτηριστικά."ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία", "Κάτω τα χέρια από το άσυλο", και "Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν", ήταν τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

"Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν", απάντησε από το βήμα ο Γ. Παπανδρέου, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του και ζήτησε και από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει.

"Θα κριθούμε το 2013"

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν του κόμματος, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό και ριζοσπαστικό και η ίδρυσή του ήρθε να εκφράσει οράματα του ελληνικού λαού και να εκπροσωπήσει ένα τμήμα του λαού που ήταν στο περιθώριο.
"Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ανοικτός στην κριτική, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση των απόψεων, βρίσκεται στον πυρήνα των αρχών του κινήματος.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αυστηρό μήνυμα Παπανδρέου σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς"