Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2011, η απονομή των πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Δημοτικού Καταστήματος της Κορίνθου όπου, εκτός των πιστοποιημένων συμμετεχόντων εθελοντών, παρευρέθηκαν στην τελετή και αρκετοί συμπολίτες μας.




Παρόντες επίσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Χασικίδης, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Χατζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σταυρέλης, πολλοί εκπαιδευτές του σεμιναρίου, καθώς και ο υπεύθυνος του όλου Προγράμματος καθηγητής Πανεπιστημίου Στέλιος Βερνίκος.
Το πρόγραμμα «προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Κορινθίων και αφορά την Εθελοντική Δράση για την Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών, στοχεύει στην εκπαίδευση Εθελοντών-πολιτών για την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων με σκοπό την αποτελεσματική Αντιμετώπιση και Διαχείριση Κρίσεων και Εκτάκτων Αναγκών.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού σεμιναρίου, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη και την χρησιμότητα που έχουν τέτοια εποικοδομητικά προγράμματα στο κοινωνικό σύνολο, όπου το μεγάλο κέρδος τελικά του όλου εγχειρήματος είναι η προστιθέμενη κοινωνική αξία.
Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κατατάσσοντας τον δήμο μας Πανελληνίως πρώτο στους εθελοντές που πιστοποιήθηκαν από το Υπουργείο. Επίσης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την δημοτική υπάλληλο που είχε την εποπτεία για την εύρυθμη λειτουργία του σεμιναρίου, δείχνοντας ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να συνεργαστούν άψογα με τους συνδημότες μας.
Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν διεξοδικά κατά την διάρκεια των του προγράμματος αφορούσαν :
Τις Γνωσιακές παραμέτρους των κινδύνων, όπως οι Στρατηγικές λύσεις του κάθε προβλήματος καθώς και της Λήψης αποφάσεων, την Διαχείριση πληροφορίας και την λειτουργία των συμμετεχόντων σε ομάδες εθελοντών, την Ψυχο-κοινωνική στήριξη των πληγέντων, την Διαχείριση πανικού, τις Πυρκαγιές, Πλημμύρες, Ακραία καιρικά φαινόμενα, Σεισμοί, Διασώσεις, Θαλάσσια ναυτικά ατυχήματα, Προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος, Πρώτες βοήθειες, Διαχείριση καταυλισμών, Εθελοντική δράση Πολιτικής Προστασίας.
Οι συμμετέχοντες φορείς στο πρόγραμμα ήταν :
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), η Πυροσβεστική Υπηρεσία(Π.Σ.), το Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ.), Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.ΟΜ.Α.Κ.),Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) – Σαμαρείτες και την μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εδωσε τα πιστοποιητικά ο δήμος Κορινθίων"