Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΝΤ, την Παρασκευή το Eurogroup
Αρκετά κρίσιμη θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα καθώς την Τετάρτη συνδριάζει το ΔΝΤ με θέμα την Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή το άτυπο Eurogroup στην Πολωνία όπου και θα εξεταστούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση και θα αξιολογηθεί η επίδοση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση.


Πλέον η κυβέρνηση ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί καθώς η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και ζητά αποτελέσματα εδώ και τώρα και δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε μπαράζ αναλύσεων, εκθέσεων και δηλώσεων που έκαναν λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή.

Στο ΔΝΤ επικρατούν δύο τάσεις η πρώτη τάσσεται υπέρ της στήριξης της Ελλάδος και εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου ενώ η δεύτερη ζητάει περισσότερα μέτρα άρα ακολουθεί και πιο σκληρή στάση προς την Ελλάδα.
Την Παρασκευή στο Eurogroup αναμένονται κυρίως να διαφανούν οι προθέσεις των Ευρωπαίων οι οποίοι αξιολογούν τα νέα μέτρα για τα ακίνητα τα οποία μπορεί να επιφέρει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 με 2,5 δισ. ευρώ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον της Ελλάδας"