Για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε εισβολή στο υπουργείο Αμυνας. Περίπου 1000 απόστρατοι που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους, "ξήλωσαν" τα μηχανήματα και τις πόρτες, εισβάλλοντας στο χώρο του υπουργείου.


Όλα έγιναν γιατί τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός αρνήθηκαν να τους δεχτούν, μια απόφαση που τους εξαγρίωσε! Ακόμα περισσότερο όμως εξοργίστηκαν από το γεγονός οτι ο υπουργός Αμυνας από το βημα της Βουλής έκανε εμπρηστικές δηλώσεις.
Ο κ. Μπεγλίτης, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, αναφέρθηκε σε «ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη», είπε πως όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, «ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες».
«Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο» (Διαβάστε κι άλλες λεπτομέρειες στο www.onalert.gr)

ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ

Με αφορμή τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης απόστρατων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εντολή στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη διακρίβωση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων στρατιωτικών οργάνων.

Παράλληλα, ύστερα από επικοινωνία του με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρία Ελένη Ράικου, η τελευταία αναμένεται να προβεί στη διενέργεια των αναγκαίων δικαστικών πράξεων όσον αφορά στη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ!"