Kαι στρατολογικά γραφεία τα ΚΕΠ..!

30.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχωνεύσεων και αναδιοργάνωσης των Στρατολογικών Γραφείων ανά την Ελλάδα και την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε τα εξής:



"Η νέα σύγχρονη δομή του Σώματος Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, με τη συγχώνευση των 57 πρώην Στρατολογικών Γραφείων στις 18 νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες, μειώνει τη γραφειοκρατία και την αναμονή, αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και ταυτόχρονα εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση ανθρωπίνων και χρηματικών πόρων για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τονίζεται ότι οι νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες είναι πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες με σύγχρονο μηχανογραφικό εξοπλισμό, διευκολύνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ η διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, συμβάλλει περαιτέρω στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Το λειτουργικό όφελος για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατ' επέκταση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού αποδεσμεύθηκαν 60 Αξιωματικοί, οι οποίοι ήδη στελέχωσαν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.

Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια σημαντική θεσμική παρέμβαση, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για τον εξορθολογισμό των δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων".
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kαι στρατολογικά γραφεία τα ΚΕΠ..!"