"Πόλεμος" για τα μάτια του Μάκη Ψωμιάδη

29.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Την ώρα που ο Μάκης Ψωμιάδης, παραμένει ελεύθερος εκθέτοντας τις αρχές της χώρας, η εισαγγελέας της υπόθεσης επικρίνει τον ανακριτή της υπόθεσης των "στημένων" για τη στάση του.

Συγκεκριμένα, στην πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και η οποία έγινε τελικά δεκτή, αφήνει αιχμές για τον ανακριτή, η διαφωνία της με τον οποίο οδήγησε στη μη προφυλάκιση του κατηγορούμενου.

Χαρακτηριστική είναι η διατύπωση που χρησιμοποιεί η Εισαγγελέας στο Συμβούλιο: "Ο ίδιος ο 9ος τακτικός ανακριτής πρότεινε σε βάρος του κατηγορούμενου την επιβολή επαχθών περιοριστικών όρων, θεωρώντας ότι συντρέχουν σε βάρος του σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ενώ παράλληλα δεν τον κρίνει ύποπτο φυγής καίτοι ο ίδιος εξέδωσε σε βάρος του Χρ. Ψωμιάδη ένταλμα συλλήψεως δυνάμει του οποίου συνελήφθη και ζήτησε την έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως το οποίο και εκδόθηκε σε βάρος του τελευταίου ο οποίος φυγοδικούσε επί τρίμηνον. Έκανε δε προπαρασκευαστικές πράξεις για να διευκολύνει τη φυγή του εκμισθώνοντας κι άλλη οικία ουδόλως δε προέκυψε η πρόθεσή του να εμφανιστεί "αυτοβούλως", ως διατείνεται".

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί Ψωμιάδη

Η Εισαγγελική λειτουργός με την πρότασή της εισέρχεται και στην ουσία της υπόθεσης, αντικρούοντας τα επιχειρήματα Ψωμιάδη σε ό,τι αφορά τις καταγεγραμμένες συνομιλίες:

"Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου, ότι δεν έχει γίνει συγκριτική εξέταση των φωνητικών εγγραφών προκειμένου να δύναται να κριθεί αν η φωνή είναι πράγματι δική του κι αν οι διάλογοι είναι πλήρεις ή αποσπασματικοί, δεν κρίνεται βάσιμος τόσο από νομικής όσο και ουσιαστικής απόψεως καθόσον αποδέχεται στην από 20-9-2011 απολογία του ότι έλαβαν χώρα οι διάλογοι αυτοί απλά δίδει διαφορετική ερμηνεία από την κατηγορούσα αρχή, η δε δειγματοληψία και ταύτιση της φωνής των συνομιλούντων για τον έλεγχο της γνησιότητας αυτών δεν κρίνεται πάντοτε αναγκαία ιδία αν το περιεχόμενο των συνομιλιών επιβεβαιώνεται και από άλλα αποδεικτικά μέσα...".

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Καβάλας

Η κ. Θεοδωροπούλου αναφέρεται εκτενώς επίσης και στα ματς που η UEFA χαρακτήρισε «ύποπτα», μεταξύ των οποίων και κάποια που συμμετείχε η Καβάλα: "Από την επισκόπηση του καταλόγου των 40 "χειραγωγημένων" αγώνων σύμφωνα με το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της UEFA παρατηρείται ότι η ομάδα της ΚΑΒΑΛΑΣ συναντάται 5 φορές και έρχεται τέταρτη κατά σειρά όσον αφορά τη συχνότητα εμφάνισή της, μετά την ομάδα της Ηλιούπολης (συναντάται 8 φορές), την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου (6 φορές) και την ομάδα του Εθνικού Πειραιά (6 φορές). Η συνδρομή επαρκών ενδείξεων ενοχής στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων, του Μάκη Ψωμιάδη ενισχύεται και από τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η Αθλητική Δικαιοσύνη εις βάρος του...".

Η εισαγγελέας φαίνεται πεπεισμένη, παρότι ο ίδιος αρνείται ότι είναι αθλητικός παράγοντας, πως ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και επικαλείται "... από την 16-11-2010 ένορκη την εξέταση του μάρτυρος Αλέξη Κούγια, αλλά και από την απολογία του ίδιου του Σταύρου Ψωμιάδη".
Συνομιλίες "φωτιά"

Τέλος η εισαγγελέας βάλει κατά του ισχυρισμού Ψωμιάδη πως δεν έχει σχέση με "στημένα" και τις "επιλογές" διαιτητών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα αποσπάσματα συνομιλιών του.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε συνομιλία του Αχιλλέα Μπέου με άγνωστο ακόμη στην ανάκριση πρόσωπο:

"Μήπως έχει στήσει τίποτα με το μουστάκια εκεί πέρα και μας κάνει καμιά πλάκα μέσα κει να τον γ...", εννοώντας ξεκάθαρα τον Χρυσόστομο Ψωμιάδη.

Αλλοι δε Πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων όπως ο Γιώργος Λυμπατσής, Πρόεδρος της ΠΑΕ Κέρκυρας, επικοινωνούν με τον "αμέτοχο κατά τα λοιπά από τα ποδοσφαιρικά πράγματα" Ψωμιάδη και του ζητούν βοήθεια προκειμένου να χειραγωγήσουν τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις συμφερόντων τους,.

Ο Νίκος Πατέρας, Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναικός, του ζητά ευθέως "να φοβίσει" τον ψηλό Σισέ, εννοώντας τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ο ίδιος δε ο Ψωμιάδης του απαντά "... επί προσωπικού πες του εκεί θα βάλεις αυτό και αυτό. Πρόσεξε μην γίνει καμία κέντα και δεν παίξει κάποιος από αυτούς που σου έδωσα σε γ... πες του. Μετά όλα θα κελαηδάν τα ράδια".

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από τις συνομιλίες, προκύπτει ξεκάθαρα όχι μόνο η άμεση σχέση και επαφή του με το χώρο του ποδοσφαίρου , αλλά και η πρακτική που ακολουθεί να μεταχειρίζεται συστηματικά απειλές βλάβης του επαγγέλματος των διαιτητών και παρατηρητών, άλλοτε ερχόμενος σε άμεση επαφή μαζί τους, άλλοτε, όπως στην ως άνω περίπτωση, εξαναγκάζοντας τρίτα πρόσωπα που μπορούσαν από τα πράγματα να ενεργήσουν την επιζήμια για τους βλαπτόμενους πράξη, προκειμένου να ενεργήσουν σύμφωνα με τις προθέσεις του, επιφέροντας έτσι ζημία στην περιουσία τους.

Η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας για ξέπλυμα

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Εισαγγελέας και στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για την οποία κρίνει πως προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής όπως αναφέρεται στην πρόταση της:

α) Εχει συσχετιστεί με πληθώρα εταιριών, επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων αν και σπανίως συνδέεται άμεσα με εταιρίες οι οποίες του ανήκουν "στα χαρτια".

β) Προβαίνει σε καταβολή μετρητών για πληρωμές, τα οποία λέγεται ότι μεταφέρει σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, αποφεύγοντας την χρήση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με σκοπό να καλύπτει τα ίχνη του.

γ) Εχει υπάρξει πολύ προσεκτικός στο να διαχωρίζει τη θέση του από εταιρίες τις οποίες προφανώς διοικεί. Αντ΄αυτού, χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συγγενικών προσώπων και φίλων, ώστε να ελέγχει εταιρίες οι οποίες φαίνεται ότι συνδέονται με τα ενδιαφέροντά του.

Οι μέθοδοί του και το στυλ του κάνουν τη διεκδίκηση περιουσιακών του στοιχείων πολύ δύσκολη δεδομένου ότι:

-Δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του

-Προτιμά να κάνει πληρωμές με μετρητά

-Οι εταιρίες του δεν εμφανίζουν υψηλό κύκλο εργασιών

-Η φήμη του κάνει τη διεξαγωγή ερευνών στο στενό του κύκλο δύσκολη.

δ) Η ΠΑΕ Καβάλα είναι ένα νομικό πρόσωπο, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας και μεταφοράς κεφαλαίων. Ο Ομιλος πήγε από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία στη SUPER LEAGUE μέσα σε 3 χρόνια. Ο Ομιλος φέρεται να έχει το μεγαλύτερο προυπολογισμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Ο Σταύρος Ψωμιάδης, γιος του Μάκη, φαίνεται ως πλειοψηφών μέτοχος της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Ομίλου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ως ελέχθη, ο Μάκης Ψωμιάδης είναι η πραγματική δύναμη πίσω από την Καβάλα».

http://news247.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Πόλεμος" για τα μάτια του Μάκη Ψωμιάδη"