Η υπόθεση εκδικάζεται -εκτός του απροόπτου της αναβολής- στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας.

Όπως διαβάζουμε στο iliaLive, παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας οι :

Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχος του ΟΓΑ (είναι η ηλικιωμένη που έφτιαχνε κόλλυβα την ημέρα της καταστροφής και ξέχασε το μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά),ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο Νικόλαος Μιχαλόπουλος τότε προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, ο Παναγιώτης Τσούρας εποχικός πυροφύλακας και ο Φώτης Παππάς, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.




Οι παραπάνω κατηγορούνται για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για τον εμπρησμό πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως εκτιμούν οι συγγενείς των θυμάτων της πύρινης τραγωδίας η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης έχει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς οι τότε κυβερνητικές εκτιμήσεις, περί «ασύμμετρων απειλών», «τρομοκρατών» και «πρακτόρων άλλης χώρας» ως αιτία της καταστροφής, έπεσαν στο κενό, αφού όπως αποδείχθηκε από τη δικαστική έρευνα οι παραλείψεις και οι ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων προκάλεσαν την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές.

Όλοι οι κατηγορούμενοι πάντως, στα απολογητικά υπομνήματά τους, αναφέρουν κατηγορηματικά ότι ουδεμία ευθύνη φέρουν για την καταστροφή και το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σήμερα η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία"