Στην Κορινθία βρέθηκε την Πέμπτη ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, συνοδεία του Αναπληρωτή Τομεάρχη και Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια.
τα πλαίσια της επίσκεψης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Κορινθία και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού. Σχετικά με την περιοδεία ο κ. Κόλλιας δήλωσε:



«Εκπροσωπώντας τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κασαπίδης και εγώ είχαμε σήμερα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική ημέρα κοντά στους αγρότες της Κορινθίας. Το κλίμα που βρήκαμε δεν μας είναι βεβαίως άγνωστο: η ίδια απόγνωση, η ίδια αγανάκτηση παντού. Δεν υπάρχει περιοχή, δεν υπάρχει αγρότης που να μην έχει να διηγηθεί μία ιστορία απελπισίας. Παντού οι παραγωγοί γίνονται φτωχότεροι με κάθε μέρα που περνά, όλο και πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον.
Στη Νεμέα, αλλά και σε άλλες αμπελουργικές περιοχές του Νομού μας, οι φετινές καταστροφές από την επιδημία του περονόσπορου ήρθαν να προστεθούν στην ήδη άθλια οικονομική κατάσταση των αγροτών μας. Δυστυχώς, η απροθυμία του Υπουργείου να αναπληρώσει την εισοδηματική απώλεια μέσω αποζημιώσεων, οδηγεί τους αμπελοκαλλιεργητές με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Οι επανειλημμένες εκκλήσεις για κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις συνάντησαν την επίμονη άρνηση του Υπουργού, ο οποίος υποσχέθηκε αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ.
Δυστυχώς, όπως είχα προειδοποιήσει από την αρχή, τα ΠΣΕΑ δεν πρόκειται να δώσουν τη λύση, τουλάχιστον όχι εφέτος. Οι βαμβακοπαραγωγοί από πέρυσι περιμένουν τα ΠΣΕΑ για το πράσινο σκουλήκι. Εδώ και ενάμιση χρόνο το Υπουργείο δεσμεύεται για «άμεσες» και «τάχιστες» διαδικασίες, κι ωστόσο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν διαδικασία. Δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ για την κατανομή αρμοδιοτήτων, δεν υπάρχει η Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων, δεν υπάρχουν Επιτροπές, δεν υπάρχουν πορίσματα – και, βεβαίως, δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν σύντομα αποζημιώσεις.
Τα ίδια θα συμβούν και με τους αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας. Το Υπουργείο αρνείται να στηρίξει με αποζημιώσεις τους παραγωγούς και μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις, τη στιγμή που μόνο δραστικά μέτρα μπορούν να διασώσουν τους αγρότες μας από τη χρεοκοπία. Διότι όσο το Υπουργείο χρονοτριβεί, οι υποχρεώσεις τρέχουν. Γι’ αυτό, ένα από τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση άμεσα είναι η διευκόλυνση στη διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων αγροτών και επαγγελματιών του αγροτικού χώρου. Αυτό ήταν πάντα ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία είχε απαντήσει με υπευθυνότητα και συνέπεια, ρυθμίζοντας τα χρέη και τις οφειλές.
Τώρα το αίτημα επανέρχεται με χαρακτήρα κατεπείγοντος, αφού η εξαθλίωση που έχει επιφέρει η πολιτική ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει τους αγρότες μας σε αδυναμία πληρωμών. Ο αγροτικός κόσμος στέρεψε, δεν διαθέτει χρήματα ούτε για τα προς το ζην, πόσο μάλλον για να επενδύσει στην παραγωγή. Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί η Κυβέρνηση πριν να είναι αργά. Διότι εάν χρεοκοπήσει ο αγροτικός τομέας, θα χρεοκοπήσει ένας από τους ελάχιστους παραγωγικούς πυλώνες που διαθέτει η χώρα. Χρειάζεται εδώ και τώρα μία ρύθμιση για τα αγροτικά χρέη, μία ρύθμιση πολύ πιο γενναία από αυτή του 2009. Πρέπει να καλυφθούν ληξιπρόθεσμα δάνεια και οφειλές τουλάχιστον από το 2007, να συμπεριληφθούν οι οφειλές για εγγυημένα δάνεια, αλλά και τα ενήμερα δάνεια, ώστε να καταστεί δυνατόν να αποπληρωθούν. Η Κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει τολμηρές αποφάσεις, να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών και των υποχρεώσεων, αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την αγροτική οικονομία.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Κασαπίδης και Κόλλιας έκαναν περιοδεία στην Νεμέα"

  1. Σωτηρία Said,

    Εχθές Τετάρτη βράδυ ο Δήμαρχος της Νεμέας στο Δ.Σ. αφού είχε καλέσει και τα απόβλητα του Καλαντζή , τον Γενικό Γραμματέα και Ανακριτή κύριο Αιβαλή έστησε λαϊκό δικαστήριο , ανακρίνοντας την κύρια Κουβακλή γιατί δεν παραδίδει το αναψυκτήριο του χωριού του γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι δυνατό αφού η κυρία Κουβακλή δεν έχει πληρωθεί λόγω υπαιτιότητας του ιδίου και του ανακριτή του.
    Είχαν δίκιο δυο πολίτες της Νεμέας ( βρέθηκαν στο Δ.Σ. για να υπενθυμίσουν στον κύριο Δήμαρχο το ψήφισμα που πήρε το Δ.Σ. την ημέρα του θανάτου του αείμνηστου Μιχάλη Βελέντζα να δοθεί το όνομα του σε πλατειά ή δρόμο ή ότι άλλο προς τιμήν του, το οποίο και έχει αθετήσει) που τους είπαν αλλοδαπούς και ότι μόλις τελειώσει η θητεία τους δεν θα θέλει κανείς να τους θυμάται στη Νεμέα.
    Αυτή η αντιπολίτευση τι κάνει; O φέρελπις και εν δυνάμει Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ κύριος Βαφειάδης κατά που κοιμάται άραγε;

    Posted on 6 Οκτωβρίου 2011 στις 11:11 μ.μ.