Θα συζητηθούν τα θέματα της εφεδρείας και του προϋπολογισμού
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα τεθούν τα ζητήματα της εργασιακής εφεδρείας και του προσχεδίου του προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, που θα ψηφισθεί πολύ πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, θα αποτυπώνει επακριβώς το «κλείσιμο» του 2011 και τις προβλέψεις για το 2012, όπως συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Το Σάββατο, έπειτα από μαραθώνιο συσκέψεων μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας «έκλεισε», όπως όλα δείχνουν, το θέμα της εφεδρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αποδέχθηκε το σχέδιο που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση και που περιλαμβάνει την εφαρμογή της εφεδρείας σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Δημοτικές επιχειρήσεις κλπ) και θα περιλαμβάνει περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους, από 60 – 64 ετών.

Επίσης, στη διάρκεια των συσκέψεων συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και θέματα δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αντίστοιχα.

Οι συσκέψεις με τους επικεφαλής της τρόικας, ολοκληρώθηκαν με την κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σήμερα το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο"