Ώθηση στις επενδύσεις γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αναμένεται να δώσει η διμερής συμφωνία που υπέγραψαν την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Μέσω ενός νέου χρηματοδοτικού μηχανισμού που θα ονομάζεται "Ελλάδα" γερμανικές επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση προκειμένου να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των δύο υπουργών η συμφωνία περιλαμβάνει:
*Σχέδιο για επενδύσεις στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν νύξεις για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Siemens.
*Συνεργασία σε οικονομικά θέματα.
*Οικονομικοπολιτική συνεργασία
*Διοικητική υποστήριξη
*Συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ρέσλερ: "Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας"
''Η χρήση όλων των απαραίτητων εργαλείων για την ανάκτηση της φερεγγυότητας της Ελληνικής οικονομίας ώστε να παραμείνει στην Ευρωζώνη αποτελεί βασική στόχευση της γερμανικής κυβέρνησης. Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να καταφέρουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερής Ευρώπης και οι χώρες με δυσκολίες όπως η Ελλάδα να στηριχθούν καθώς οι επιθέσεις των αγορών κατά μιας χώρας της Ευρωζώνης αποτελούν επίθεση κατά της ίδιας της Ευρωζώνης''.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έπεσαν υπογραφές για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα"