Σε κατάληψη γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ προχωρούν σήμερα και για 48 ώρες, δηλαδή μέχρι την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει για την προσεχή Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ- οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες από τις καταλήψεις στα γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ.
Την κινητοποίηση με 48ωρες καταλήψεις εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και από εκεί θα κάνουν πορεία με προορισμό την Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει προγραμματισθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιεί παράλληλα ότι «σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει από τους Δήμους στοιχεία ή πίνακες με ονόματα υπαλλήλων για την ένταξη τους στην εργασιακή εφεδρεία, η κατάληψη του γραφείου προσωπικού του Δήμου και η αποτροπή αποστολής κάθε τέτοιας βεβαίωσης θα αποτελέσει την πρώτη αντίδραση των εργαζομένων».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καταλήψεις σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ"