Ανοιχτή γραμμή Ελλάδας - Τουρκίας
Το θέμα των παραβιάσεων και των εμπλοκών στον εναέριο χώρο της Ελλάδας έθεσε χθες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του με τον τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να υπάρχει δίαυλος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους, όταν αυτό θα χρειάζεται.


Από τη πλευρά του, ο τούρκος υπουργός έθεσε θέμα ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι κινήσεις της Τουρκίας στο θέμα αυτό ήταν απάντηση προς τους χειρισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Μπεγλίτης ανέφερε στον τούρκο ομόλογό του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ της.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει προεργασία εκ μέρους των εμπειρογνωμόνων των δύο υπουργείων, για τυχόν νέα στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που μπορεί να ανακοινωθούν το προσεχές έτος.

Εξάλλου, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι μπορεί να έχουν δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, την προσεχή Τετάρτη - Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο Π. Μπεγλίτης είχε σήμερα κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του από την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Στη συνέχεια, αφού συναντηθεί με τον σέρβο ομόλογό του θα αναχωρήσει από την Αττάλεια.

Πηγή: 24h.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αντάλλαξαν αριθμούς κινητών Μπεγλίτης - Γιλμάζ"