Η προσφυγή της Επιτροπής για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης και ο αρμόδιος για τον ανταγωνισμό επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η αδυναμία ανάκτησης από το ελληνικό δημόσιο των παράνομων, κατά την Επιτροπή, κρατικών ενισχύσεων ύψους 539 εκατ. ευρώ και κυρίως η απόφαση της Κομισιόν της 1ης Δεκεμβρίου 2010 με την οποία δόθηκε εξάμηνη παράταση, που έληξε χωρίς να βρεθεί λύση-για την ανάκτηση από το ελληνικό δημόσιο των τμημάτων του ναυπηγείου που δεν αφορούν τον αμυντικό τομέα.Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις επαφές τους, ενώ, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, κατέληξαν στο ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι, συμβατοί προς το κοινοτικό δίκαιο, ώστε να υλοποιηθούν από τη διοίκηση της εταιρείας των ναυπηγείων οι αποφάσεις της Επιτροπής.

Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε από τον κ. Αλμούνια να εξετάσει το πώς για τα επόμενα 15 χρόνια τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά θα μπορούν να επισκευάζουν, εκτός από στρατιωτικά πλοία των χωρών της ΕΕ και πλοία τρίτων χωρών.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Αλμούνια εμφανίστηκε διατεθειμένος να βοηθήσει ώστε να υποστηριχθούν η βιωσιμότητα των ναυπηγείων, οι ξένες επενδύσεις και οι 1.200 θέσεις εργασίας.

Τέλος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τη διοίκηση των ναυπηγείων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν εκβιασμοί καθώς δεν έχουμε να δώσουμε προίκα και οι προικοθήρες έχουν τελειώσει για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνάντηση Μπεγλίτη-Αλμούνια για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά"