Ναι σε εκλογές, όχι σε δημοψήφισμα

6.10.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Πρόωρες κάλπες «βλέπουν» στη Συγγρού
Εκλογές και όχι δημοψήφισμα είναι η θέση του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συζήτηση που ανοίγει η κυβέρνηση για δημοψήφισμα εδώ και τώρα και μάλιστα με ερώτημα που αν και δεν έχει προσδιοριστεί, αναμένεται να αφορά την πορεία της χώρας μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Ο τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Κώστας Μουσουρούλης σε ομιλία του στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Καστανίδη τον ρώτησε για ένα κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού στην υποκατηγορία των εκλογικών δαπανών για το 2011.


Ο βουλευτής της ΝΔ ρώτησε τον υπουργό εάν το συγκεκριμένο ποσό αφορά προηγούμενες οφειλές ή είναι η κοστολόγηση για το δημοψήφισμα που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Καστανίδης, σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, δεν απάντησε και στη Λ. Συγγρού είναι πλέον κοινή η εκτίμηση ότι όλη η οικονομική αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την 6η δόση, τα ταμειακά αποθέματα της χώρας και τα σενάρια για γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να εκτονωθούν στην επιλογή του δημοψηφίσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «προθάλαμος των εκλογών».

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει στηρίξει το θεσμό του δημοψηφίσματος, πιστεύει ότι στην παρούσα συγκυρία η επιλογή αυτή θα λειτουργήσει διχαστικά, γιατί η κοινωνία μπορεί να απορρίψει οποιοδήποτε δίλημμα, όσο σωστό και αν είναι.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί και πάλι να θέσει διλήμματα ενώπιον των πολιτών, ανακοινώνοντας θέμα δημοψηφίσματος χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί ποιο θα είναι το ερώτημα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ναι σε εκλογές, όχι σε δημοψήφισμα"