Επιστολή Γεωργούση στον Τατούλη..!

7.10.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νεμέας απέστειλε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Τατούλη Πέτρο την παρακάτω επιστολή με αφορμή τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού:
"Μένουν λιγότερο από τρεις μήνες για τη λήξη της προθεσμίας της υποβολής των αιτήσεων για την έκδοση άδειας χρήσης νερού και οι αγρότες – κτηνοτρόφοι εμφανίζονται ανενημέρωτοι αλλά και αδύναμοι να επωμιστούν το κόστος της όλης διαδικασίας συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης.

Μπροστά σε όλο αυτό τον όγκο των δικαιολογητικών που πρέπει να επισυνάπτονται με την αίτηση, πολλοί από αυτούς σαστίζουν και καταφεύγουν σε ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες που τους ζητούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να συντάξουν και να καταθέσουν τις παραπάνω αιτήσεις εκ μέρους τους.
Ταυτόχρονα προβλέπονται πρόστιμα άνω των 1000 € για όσους δεν εκδώσουν άδειες αλλά και κίνδυνος επιβολής ποσοστού μείωσης των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι παραγωγοί από την Ε.Ε., σενάριο που εμφανίζεται τρομακτικό μέσα στα ήδη οικονομικά δυσχερή δεδομένα που βιώνουν.
Θεωρούμε την όλη διαδικασία άκρως επιβαρυντική για τους αγρότες, ειδικά αυτή την περίοδο που αναγκάζονται να πληρώσουν δυσβάσταχτα «χαράτσια», και πολύ περισσότερο για όσους κατέχουν ήδη άδειες για τις υφιστάμενες γεωτρήσεις που χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους.
Με αφορμή λοιπόν την εν λόγω ΚΥΑ (150559/16-6-2011) και τα όσα ύστερα από βαθύ προβληματισμό σας αναφέραμε, θα θέλαμε να μας απαντήσετε αν υπάρχει πρόθεση να απλοποιηθεί η εν λόγω διαδικασία και κυρίως το κόστος της συγκέντρωσης και υποβολής των δικαιολογητικών και της αίτησης, αν θα δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής, ώστε να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους εξαιτίας αστάθμητων παραγόντων δεν προσέλθουν εγκαίρως καθώς και αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση για τους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων που κατέχουν ήδη άδεια.
Ελπίζουμε πως θα δείτε το όλο θέμα με την δέουσα προσοχή και θα μεσολαβήσετε ώστε οι παραγωγοί πρωτίστως να ενημερωθούν σωστά και δευτερευόντως να διευκολυνθούν κατά την όλη διαδικασία."
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επιστολή Γεωργούση στον Τατούλη..!"