Αέρα Νίκης δίνει στο Συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη ο Νομός Κορινθίας. Κατά τις επισκέψεις του συνδυασμού σε όλες τις περιοχές του Νομού αναφέρεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Συνδυασμού.
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα αναπτυξιακά έργα του Νομού και της Περιφέρειας τα οποία απαιτούνται και τα οποία δεν έχουν γίνει στην Κορινθία επί σειρά ετών.
Μεταξύ των μεγάλων αναπτυξιακών έργων προτείνεται, από το μέλος του Συνδυασμού Απόστολο Ε. Παπαφωτίου, η ανάπτυξη της περιοχής του Ισθμού Κορίνθου.
Η περιοχή αυτή είναι η Πύλη της Πελοποννήσου και απαιτεί ιδιαίτερο ολοκληρωμένο σχέδιο.
Αυτό θα γίνει από μια αντίστοιχη Διαχειριστική Αρχή, η οποία θα αναλάβει και τη διαχείριση αυτού του Σχεδιασμού. Θα καθορισθούν, σε συνεργασία με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, ζώνες χρήσεως γης με ποικίλες δραστηριότητες , επαγγελματικές, τουριστικές, κοινωνικές, εκθεσιακές και άλλες.
Θα συνδυάζεται ο τουρισμός, το εμπόριο, η επιστημονική έρευνα, το αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον. Τούτο απαιτεί την διεπιστημονική προσέγγιση.
Ο Σχεδιασμός αυτός θα είναι το πλαίσιο και ο οδηγός που θα ακολουθείται σε βάθος χρόνου για οποιαδήποτε προσέγγιση και αξιοποίηση της περιοχής. Έτσι η περιοχή του Ισθμού και ως αυτοδύναμη γεωγραφική ενότητα, θα συνδέεται και με άλλες τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές για ολοκλήρωση της ενότητας της περιοχής μέσα στο χρόνο.
Η σύνδεση με το Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου, Αρχαία Κόρινθος, Κεγχραιές, Ίσθμια και Ισθμός είναι ο στρατηγικός στόχος των επί μέρους επεμβάσεων.
Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την πλήρη εικόνα της περιοχής στον χώρο και στον χρόνο, μέσα από την Ιστορία και την σημερινή πραγματικότητα με τις σημερινές ανάγκες, για περισσότερη ανάπτυξη.

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πρόεδρος του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου
της Ν.Α. Κορινθίας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με το Συνδυασμό “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”
του Υποψ. Περιφ. ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Ενα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του Ισθμού της Κορίνθου"

  1. Ανώνυμος Said,

    ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΔΙΟΛΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ; ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑΤΑ;

    Posted on 29 Οκτωβρίου 2010 στις 6:58 μ.μ.