ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΠΑ

Υπ. δημοτικού συμούλου
στον δήμο Κορινθίων με
τον ΑΛΕΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

H τάση του αντικομματισμού, που διαμορφώθηκε σταδιακά στην ελληνική κοινωνία, απειλεί να εμφανισθεί ως «κυρίαρχη» δύναμη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το κομματικό σύστημα, αδύναμο να σταθεί αυτοκριτικά και με ειλικρίνεια απέναντι στο πρόβλημα, αδύναμο να το αντιμετωπίσει, επιχειρεί να διαμορφώσει το δικό του πλαίσιο ερμηνείας των πραγμάτων. Θέλει να μετρήσει τους εσωτερικούς συσχετισμούς της ψήφου, να εξαγάγει συμπεράσματα. Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις θέλουν να ερμηνεύσουν τον αντικομματισμό ως αντιμνημονιακή επιλογή.
Η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμίσεις.
Το φαινόμενο αυτό αναπτύσσεται έντονα και σε τοπικό επίπεδο. Πολλοί φαίνεται να επενδύουν στον αντικομματισμό. Οι ίδιοι μάλιστα, χωρίς να διαθέτουν (ή να ενδιαφέρονται γι’ αυτό) θετικό αυτοδιοικητικό λόγο, έχουν ποντάρει απελπισμένα στον αρνητισμό και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εκλογικά την παρούσα άσχημη οικονομική συγκυρία.
Εντούτοις στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι πολίτες θα πρέπει να αναδείξουν δημοτική αρχή που θα κάνει πράξη τον Καλλικράτη και όχι αρχή με βάση τη λογική του αντικομματισμού και του αρνητισμού.
Με την ψήφο τους θα πρέπει να δώσουν μήνυμα δημοκρατίας, ήθους, ποιότητας, σεβασμού στον πολίτη, βιώσιμης ανάπτυξης και ευθύνης. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι το κεντρικό ζήτημα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι Ο ΤΟΠΟΣ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Αυτό θα αποκαλυφθεί επιτακτικά την επαύριον των εκλογών.
Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι πολίτες θα πρέπει να αναδείξουν ανθρώπους να διαθέτουν το ήθος ώστε να διαχειριστούν δημοκρατικά, έντιμα και με διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις, τις ικανότητες για να εργαστούν αποτελεσματικά και τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας.
Θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη. Σε τοπικό επίπεδο όσοι επενδύουν σε κομματικά και αντικομματικά ψευδοδιλλήματα, όσοι ποντάρουν στον αρνητισμό και επιχειρήσουν να μετρήσουν τα «κουκιά» τους, θα τα βρουν λίγα. Απέναντι σ’ αυτούς ο συνδυασμός μας ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ με επικεφαλής τον Αλέκο Πνευματικό αντιπαραθέτει τη δυναμική των έργων, την διαχείριση των τοπικών πραγμάτων με ευθύνη, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, την διεκδίκηση και επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Κορινθίων και κυρίως την πίστη ότι ο τόπος αυτός μπορεί ν’ αλλάξει.
Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι τα πρόσωπα και ο θετικός προγραμματικός λόγος και όχι η άρνηση και τα εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα του κομματικού συστήματος και των ντόπιων αρνητών.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ"