Το καπέλο και το Ξυλόκαστρο

22.4.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Μία φίλη μας αναγνώστρια απο το Ξυλόκαστρο μας έστειλε ένα σχόλιο που το βρίσκουμε εξαιρετικά ενδιαφέρον και αφορά το περιβόητο άλμπουμ που έχει εκδώσει το δήμος και έχει σηκώσει τόσο θόρυβο.Μας γράφει η φίλη μας πολύ εύστοχα:“Είχα διαβάσει στη ΣΦΗΚΑ, κριτικές παρατηρήσεις για το άλμπουμ που έχει εκδώσει πρόσφατα ο Δήμος Ξυλοκάστρου. Ωστόσο άλμπουμ άκουγα και άλμπουμ δεν έβλεπα ώσπου το συνάντησα στο γραφείο μιας φίλης μου.
Έχω δει ανάλογα έργα αρκετών άλλων Δήμων και Νομαρχιών. Εκείνο που με ξάφνιασε περισσότερο σε αυτό το διαφημιστικό του δήμου Ξυλοκάστρου είναι η σκληρή φροντίδα των δημιουργών του έτσι ώστε ανάμεσα στο πλήθος των φωτογραφιών να μην υπάρχει ούτε μία που να διακρίνεται ανθρώπου πρόσωπο. Πρόσωπο ντόπιου ή ξένου, άνδρα ή γυναίκας, νέου ή γέρου, ζωντανού ή νεκρού.Διακρίνονται μόνον κάποιες σκιές και οπίσθια ανθρώπινων όντων, πρόσωπα γιδιών και αλόγων καθώς και εκείνο του Δημάρχου. Δεν έχουν κρατηθεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα για την προβολή του ενός.Μαρία”
Οσο αφορά τώρα το γνωστό ποίημα που έκανε πάταγο αλλά δημιούργησε και μία σειρά ακόμα παρενεργειών,πρέπει να πούμε δύο πράγματα.

Ο ποιητής είχε γράψει:
Ολα τα καπελώνειόλα δικά ΤΗΣ τα κάνεικαι αντί για καπέλο ακριβότους φοράει καζάνι.
Οταν το δημοσιεύσαμε στην ΣΦΗΚΑ αυτό το ΤΗΣ έγινε ΤΟΥ με αποτέλεσμα ενώ ο ποιητής έδειχνε προς την αντιδήμαρχο κα.Χριστίνα Καζάνη...με την αλλαγή να φαίνεται ότι μιλά το ποίημα για τον δήμαρχο Αντώνη Κλαδούχο.

Εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο να καλύψουμε την κα.Καζάνη αφου το ποιήμα ως φείγ-βολάν έπεσε σε όλη την πόλη.Και το επαναδημοσιεύουμε σωστά για την τάξη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εφημερίδα αυτή δεν ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με δήμους ή φορείς του δημοσίου.Ούτε καν συνδρομή δεν παίρνουμε.Δεν έχουμε διαφημίσεις και χορηγίες.Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.Γράφουμε ότι μας αρέσει και δεν έχουμε εξάρτηση απο ΚΑΝΕΝΑΝ..Αυτό για την αποκατάσταση της πραγματικότητας
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το καπέλο και το Ξυλόκαστρο"