Κάθε χρόνο τα ίδια κύριε Αλέκο

12.8.09 Αναρτήθηκε από diogenis
ΔΗΛΩΣΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Λάβαμε κοινή δήλωση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κορινθίων για την απόφασή μας να μην συμμετάσχουμε στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ.. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Πνευματικού, για άλλη μια φορά, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου ορίζει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με εξαιρετικά σοβαρά θέματα χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση των παρατάξεων και συμβούλων και χωρίς τις απαραίτητες εισηγήσεις και σχετική πληροφόρηση.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Η Δημοτική Aρχή όρισε Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 13/8/2009 με πλήθος σοβαρών θεμάτων όπως:
• η προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στα Περιβολάκια,
• οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Συνοικισμό και την Αγ. Άννα,
• ο διαγωνισμός για την φιλοτέχνηση συμπλέγματος αγαλμάτων,
• η συγκρότηση Δ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων,
• ο ισολογισμός της Αναπτυξιακής κ.α.
τα οποία θα σηματοδοτήσουν για πολλά χρόνια την προοπτική της πόλης.
Στον φάκελο της συνεδρίασης δεν περιέχονται οι αναγκαίες εισηγήσεις ούτε και η πληροφόρηση για την λήψη των ορθών αποφάσεων (κάτι εξάλλου που συνηθίζει αυτή η δημοτική αρχή). Δεν υπάρχουν ούτε οι απαιτούμενες τεχνικές και οικονομικές μελέτες για την θωράκιση αυτών των αποφάσεων.
Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί σκόπιμα και μεθοδευμένα, με αδιαφανείς πρακτικές στην διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων του Δήμου, να υφαρπάξει την ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου για να συγκαλύψει την, επί τρία χρόνια, αδράνειά της.
Οι ευθύνες του Προέδρου του Δ.Σ. για όλα τα παραπάνω είναι τεράστιες.

Η αντιπολίτευση δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικαστική παρωδία και να νομιμοποιήσει αυθαίρετες πρακτικές και αδιαφανείς μεθοδεύσεις ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα προβλήματα της πόλης έχουν οξυνθεί λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να τα αντιμετωπίσει.
Γι’ αυτόν το λόγο αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/8/2009.
Καλούμε την δημοτική αρχή, έστω και την τελευταία στιγμή, να αντιληφθεί ότι η κρισιμότητα των προβλημάτων του δήμου μας απαιτεί σωστή προετοιμασία, συναινετική λειτουργία και δημοκρατική λήψη των αποφάσεων.



Π. Λουζιώτης Κ. Γιώτης Χ. Κασίμης



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κάθε χρόνο τα ίδια κύριε Αλέκο"