Μαθητευόμενοι..μάγοι...!

8.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Στα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του 40, τότε που η πείνα, ο θάνατος και η φρίκη θέριευαν πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, μια πρόσκληση που μοιραζόταν από χέρι σε χέρι ανά την Ελλάδα απάλυνε προσωρινά τη σκληρή καθημερινότητα: «Εφθασε!», έγραφε.
«Ο περίφημος θαυματοποιός ταχυδακτυλουργός Τζιμ Μισέλ μοναδικός εις το είδος του. Θαυμασμός! Εκπλήξεις! Γέλια ακράτητα! Μοναδική ευκαιρία διά την πόλιν μας». Κι επάνω στους τυπωμένους χαρακτήρες, γραμμένο με μολύβι από τον καλλιτέχνη: «Τα παιδιά μία φέτα ψωμί γιατί πεινώ»...

Ο Χριστοφίλ ή Τζιμ Μισέλ, ο άνθρωπος που εν μέσω Κατοχής εκλιπαρούσε για λίγο ψωμί, έκανε τα «θαύματά» του περιοδεύοντας στην ελληνική γη μόνος, παρέα με το μαγικό βαλιτσάκι του, χωρίς να έχει δικό του ούτε καν λίγο ψωμί. Από τότε μέχρι σήμερα, η μακρά διαδρομή της ταχυδακτυλουργίας, μιας τέχνης που χτίστηκε με μεράκι, κατέληξε στις φαντασμαγορικές παραστάσεις του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και άλλων «μάγων» που πούλησαν λάμψη και εισέπραξαν εκατομμύρια. Οπως φαίνεται, έχουν αλλάξει πολλά.
Πώς όμως μπορεί κάποιος να γίνει σήμερα «μάγος»;
Η Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών, που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, είναι μια από τις μετρημένες στα δάχτυλα σχολές μαγείας στη χώρα και φέρει την εγγυήτρια σφραγίδα του μάγου Κρίστοφερ, ο οποίος μετρά 35 χρόνια εμπειρίας.

300 μέλη
«Στην Ακαδημία έχουμε 300 μέλη, τα οποία είναι όλα δόκιμα. Με τον χρόνο θα γίνουν τακτικά», λέει ο Κρίστοφερ. «Κάποιοι μαθαίνουν την ταχυδακτυλουργία ερασιτεχνικά για να διασκεδάζουν τις παρέες τους, ενώ άλλοι την ασκούν ως επάγγελμα».
Αλλωστε, όπως εξηγεί ο ίδιος, οι σπουδές του ταχυδακτυλουργού διαρκούν τουλάχιστον τρία χρόνια και αυτό με την προϋπόθεση ότι ο μαθητευόμενος θα επιδείξει ενδιαφέρον και συνέπεια. Στη συνέχεια οι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε ψυχαγωγικά προγράμματα κοινωνικής προσφοράς που διοργανώνει αφιλοκερδώς η ακαδημία και συμμετέχουν σε βαλκανικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, ώστε να εξοικειωθούν με το κοινό.
Ως προς τα μαθήματα που διδάσκεται ένας υποψήφιος ταχυδακτυλουργός, ο Κρίστοφερ εξηγεί πως η «μαγεία» πρόκειται για τέχνη σύνθετη: «Η διδασκαλία χωρίζεται σε δύο τομείς: Στην τεχνική κατάρτιση, στην οποία σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η εξάσκηση, και στις θεατρικές σπουδές, καθώς η παρουσίαση του τρικ είναι η αρχή του παντός.
πηγη: ΕΘΝΟΣ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μαθητευόμενοι..μάγοι...!"