Θα αποσυμφορήσουν τις φυλακές

8.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, τις επόμενες ημέρες όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Καστανίδης, από τις φυλακές Διαβατών όπου πραγματοποίησε επίσκεψη. Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου βρέθηκε ο υφυπουργός, Απόστολος Κατσιφάρας.
Μεταξύ των μέτρων εντάσσεται η προσφορά κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτικής ποινής.
«Η αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος θέλει χρόνο. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να γίνουν σύντομα, προσδίδοντας μία πρώτη γεύση εξανθρωπισμού στις συνθήκες κράτησης όλων των φυλακών της χώρας. Οι εναλλακτικές ποινές μπορούν να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ.Καστανίδης επισκέφθηκε τα κελιά των κρατουμένων και συνομίλησε μαζί τους. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι όλοι οι κρατούμενοι της χώρας θα ενταχθούν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θα εμβολιαστούν κατά του ιού της νέας γρίπης.
Στη συνέχεια ο κ.Καστανίδης συναντήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση του ΔΣΘ, η οποία τον ενημέρωσε για όλα τα τοπικά θέματα που αφορούν στην απονομή της δικαιοσύνης.
Ο υπουργός τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει το θεσμό του αυτοδιοίκητου στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας. «Το αυτοδιοίκητο θα επανέλθει αλλά όχι με τους όρους του παρελθόντος», υπογράμμισε.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα αποφασιστούν μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής της διοικητικής και ποινικής δικαιοσύνης.
Αναφερόμενος στο θέμα κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη συντάχθηκε με τη θέση του ΔΣΘ ότι ο πιο ενδεδειγμένος χώρος είναι αυτός στο λιμάνι της πόλης.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Θα αποσυμφορήσουν τις φυλακές"