«Δεν σας αποχαιρετώ»

8.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Εγκρίθηκε από το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας η πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής για την αλλαγή Καταστατικού, ώστε ο επόμενος πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση του κόμματος, με ψηφοφορία που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου.
Η έγκριση έγινε δι' ανατάσεως των χειρών από την συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων συνέδρων. Την Κυριακή συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου με πολιτικές ομιλίες των συνέδρων.
Το Σάββατο μίλησαν ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ και οι διεκδικητές της ηγεσίας. Οι ομιλίες τους ήταν σε γενικές γραμμές ενωτικές, χωρίς να λείπουν οι αιχμές και η αυτοκριτική. Όλοι, εξάλλου, απηύθυναν πρόσκληση στην κομματική βάση να συμμετάσχει στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, καθώς στη Ρηγίλλης υπάρχει σχετική αγωνία για την προσέλευση.

«Δεν σας αποχαιρετώ»
Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για την ενότητα του κόμματος, αναφέρθηκε και στην πορεία του προςτην κατάληψη της εξουσίας την προηγούμενη δεκαετία, στον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τη χώρα, αλλά και στο οδυνηρό και για τον ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Άσκησε επίσης κριτική στη νέα κυβέρνηση.
«Δεν σας αποχαιρετώ» είπε ο κ. Καραμανλής. «Θα είμαι μαζί σας στους νέους αγώνες για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που προοδεύει στην καρδιά της Ευρώπης, την Ελλάδα που ακτινοβολεί πολιτισμό και περηφάνια. Την Ελλάδα που κερδίζει για όλους, που διεκδικεί για όλους. Θα είμαι συνεχώς μαζί σας, δίπλα στο νέο πρόεδρο του κόμματος» πρόσθεσε.
Οι δύο ισχυρότεροι διεκδικητές της ΝΔ, στην ομιλία τους, τοποθετήθηκαν με βάση το τι κόμμα θέλουν, τι αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζουν, αλλά από τον λόγο τους δεν έλειψαν και οι αιχμές που απευθυνόταν από τον έναν προς τον άλλον. Κύρια αιχμή η εστίαση στη «δεξαμενή» ψηφοφόρων της ΝΔ, ή η διευρύνση της επιρροής του κόμματος και προς άλλους χώρους.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Δεν σας αποχαιρετώ»"