Κλίμα έντασης επικράτησε στη Βουλή με βαρύτατη επίθεση του Γ.Καρατζαφέρη κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε δημοψήφισμα, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά «να μην συνεργήσει στο έγκλημα». Κόντρα με τον Θ.Πάγκαλο...
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατήγγειλε αλλοίωση του εκλογικού σώματος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «πολιτική μπαμπεσιά», τονίζοντας ότι δεν είχε αναφέρει προεκλογικά αυτές τις πολιτικές. «Έχουμε κρίση, φόβο για τα εθνικά θέματα και φέρνουν την ψήφο στους μετανάστες» είπε και απευθύνθηκε προσωπικά στον αρχηγό της ΝΔ, καλώντας τον να αλλάξει θέση.
«Όχι κύριε Σαμαρά μη συνεργείτε σε αυτό το έγκλημα, μην αλλοιώνετε το εκλογικό σώμα, αυτό θέλει το ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει ότι δεν θα έχει αντοχές με αυτά που κάνει. Θέλει λοιπόν 250.000 ψηφοφόρους που θα τους σέρνει από τη μύτη και εσείς τους δίνετε την ευκαιρία. Παρακαλώ αναθεωρείστε» είπε.
Προς το τέλος της ομιλίας του απευθύνθηκε εκ νέου στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας του διευκρινίσεις εάν θα «ξεφύγει από τις δουλείες του καραμανλισμού», αν θα πει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εάν η ΝΔ «θα είναι το άλλο ΠΑΣΟΚ ή το άλλο πατριωτικό κόμμα στη Βουλή».
Επίσης, διάβασε από το βήμα ανακοίνωση της Ένωσης απόστρατων αξιωματικών, η οποία επικαλείται φράσεις από το βιβλίο που επιμελήθηκε η κ. Θ.Δραγώνα στο υπουργείο Παιδείας (δεν είμαστε Έλληνες, μας έκαναν Έλληνες, η επανάσταση του 21' ήταν εθνική επεκτατική πολιτική, οι Έλληνες είναι ρατσιστές βασιζόμαστε στον τούρκικο πολιτισμό) και ρώτησε: «Δεν ντρέπεστε για την Δραγώνα κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που την έχετε στο υπουργείο Παιδείας;».

Αντίδραση Πάγκαλου
Οι δηλώσεις Καρατζαφέρη προκάλεσαν την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου, ο οποίος τόνισε ότι είναι δικαίωμα του καθενός και ιδιαίτερα ενός πολιτικού αρχηγού να επιλέγει το ύφος και τα επιχειρήματα που εκφράζει, υπάρχουν όμως ορισμένα όρια και σε ότι αφορά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ τα υπερέβη.
Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης υπερέβη τα όρια σε τρεις περιπτώσεις.
Στην αναφορά αποσπασμάτων από επιστημονικά έργα της κυρίας Δραγώνα, φράσεων που κι αυτές αναφέρθηκαν συντομευμένες και παραποιημένες. Επίσης, ταυτίζοντας τους Έλληνες πολίτες της Θράκης με μια «μυστηριώδη ομάδα μουσουλμάνων, η οποία κινούμενη από διεθνή κέντρα έρχεται να υποσκάψει την εθνική μας ανεξαρτησία. «Είναι ύβρης, είναι άδικο» είπε ο Θ.Παγκάλος.
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπερέβη τα όρια παραποιώντας συστηματικά την διενέργεια πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για την τακτοποίηση ανθρώπων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δεν μπήκαν στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει ένα κύκλο σπουδών, ζουν εδώ και θα ζήσουν εδώ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Λάβρος κατά της κυβέρνησης για ιθαγένεια και ψήφο στους μετανάστες ο Γ.Καρατζαφέρης"