Σπάσανε τα νερά στην Κίνηση ;

18.2.10 Αναρτήθηκε από Euxinoras






Πολύ περίεργη η σημερινή ανάρτηση στο blog ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ με τίτλο "H Κίνηση, ο Κασίμης και οι Γυναίκες του".

Το κείμενο είναι παιχνιδιάρικο και χαρούμενο αλλά σε πολλά σημεία ακανθώδες έως και αυτοσαρκαστικό ή με πολύ έντονα στοιχεία αυτοκριτικής.

Όσο και αν κάποια πράγματα λέγονται προσεκτικά, εκείνο που βγαίνει είναι ότι υπάρχουν τα πρώτα ρήγματα στην Κίνηση Πολιτών τα οποία και φαίνεται να βρίσκουν διέξοδο μέσα από το blog του ΒΙΟΥ.

Η πιο σκληρή φράση λέει : Έχασε όμως, έτσι, τo πηγαίο και την ζωντάνια του αρχικού ακτιβισμού. Η παράταξη δεν φάνηκε να βάζει τα πόδια της στην φωτιά του πολιτικού παιχνιδιού.

Αυτό δεν είναι απλή κριτική αλλά δείχνει ότι η κρίση είναι βαθιά και η Κίνηση έχει χωριστεί σε τουλάχιστον δύο στρατόπεδα. Εκείνο που θεωρεί ότι η βιωσιμότητα της Κίνησης περνάει μέσα από τη συνεχή δραστηριότητα και τις παρεμβάσεις και εκείνο που κινείται στην άποψη ότι η Κίνηση έχει αλλάξει και για να αποτελέσει πόλο στα δημοτικά πράγματα και να κινηθεί πάνω από μικρά ποσοστά, πρέπει να εμφανιστεί προς τα έξω με περισσότερο πολιτικούς όρους χωρίς άτακτους ενθουσιασμούς.

Αυτή ήταν η πιο σκληρή φράση. Υπάρχει όμως και το πιο σκληρό νόημα. Λέει το κείμενο αναφερόμενο στον Κασίμη : Το να τις προβάλετε όμως σε κάθε ευκαιρία και να μιλούν αυτές αντί για εσάς, είναι προκλητικό.

Για όσους καταλαβαίνουν στοιχειωδώς τις καταστάσεις, σε αυτό το σημείο δίνεται η χαριστική βολή στον Κασίμη και ουσιαστικά αμφισβητείται ο ρόλος του ως επικεφαλής της Κίνησης. Με λίγα λόγια του καταλογίζεται ατολμία και αποφυγή εμπλοκής του σε θέματα που χρειάζεται να παρέμβει με αποφασιστικότητα. Επί του πρακτέου υπονοείται ότι οι κυρίες της Κίνησης βγαίνουν και παίρνουν θέσεις σε δεδομένα θέματα και κατόπιν αδειάζονται από τον επικεφαλής της παράταξης. Αυτό το φαινόμενο το έχουμε αναδείξει και εμείς σε κάποιες περιπτώσεις από το Διογένη και τη Σφήκα. Μέσα σε όλα πέφτει και η καμπάνα περί καθωσπρεπισμού και το μείγμα του κειμένου γίνεται εκρηκτικό.

Η ρήξη αυτή φαίνεται να ξεσπά στην Κίνηση στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της, την ώρα δηλαδή που καλείται να δημιουργήσει συνολική πρόταση για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας, κάτι που είναι πολύ πιο δύσκολο από το να στήσεις απλώς μια εκδήλωση στο αίθριο της αγοράς.

Στην ανάρτηση είναι προφανές ότι οι γυναίκες είναι το πρόσχημα για να βγει προς τα έξω μια κουβέντα που φαίνεται ότι γίνεται εδώ και καιρό στους κόλπους της Κίνησης. Οι τάσεις που την αποτελούν είναι πολλές και μέσα της υπάρχουν και ομάδες που έχουν στο μυαλό τους συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές.

Αρκεί εδώ να αναφέρουμε τη γενικότερη συμπεριφορά για παράδειγμα του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων το οποίο μετά την εξασφάλιση της έδρας στην Ευρωβουλή έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και έχουν απομείνει μερικοί φυσιοδίφες να ασχολούνται με τα αγριοπερίστερα. Από την ημέρα που ο Τρεμόπουλος πήρε την έδρα στις Βρυξέλλες οι Οικολόγοι Πράσινοι ουσιαστικά δεν υφίστανται ως κόμμα. Αντίθετα, κατά την προεκλογική περίοδο οι εκπρόσωποι των Οικολόγων κατέκλυζαν τα τηλεοπτικά πάνελ και βομβάρδιζαν τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις. Μερικοί από αυτούς εμφανίζονταν και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλώντας απαξιωτικά για ιστορικές φυσιογνωμίες της πολιτικής και έμοιαζαν έτοιμοι για πολιτική ανατροπή. Στην πορεία ξεφούσκωσαν.

Γι' αυτό λέμε ότι οι γυναίκες είναι το πρόσχημα της ανάρτησης ώστε να αναδείξει την πολυτασική διαφωνία που εξελίσσεται μέσα στην Κίνηση. Εκεί άλλωστε έγκειται και η διαφορά μεταξύ ενός "κινήματος πολιτών" και ενός συντεταγμένου κόμματος, ενός δηλαδή πολιτικού φορέα με συνολική εικόνα, θέση, ιδεολογία και άποψη για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Η Κίνηση ναι μεν θέλει να λέει ότι είναι μετακομματική, καλείται όμως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ίδιων των μελών της να διεκδικήσει τη Δημαρχία. Και εδώ το πράγμα σκοντάφτει. Γιατί η διεκδίκηση της όποιας εξουσίας χρειάζεται συντεταγμένη δράση, πειθαρχία και ξεκάθαρο λόγο. Χρειάζεται πλαίσιο και πολιτική πρόταση τα οποία θα κινούνται έξω από τους όρους που θέτει η καθημερινότητα και οι κινήσεις θα πρέπει να είναι κινήσεις προγραμματικές και όχι ευκαιριακές.

Εκεί αρχίζουν και οι διαφωνίες. Γιατί δεν μπορεί οι "γυναίκες" να εκτίθενται και ο καθηγητής να έρχεται μετά για τις απαραίτητες διορθώσεις ή για να κρατήσει ισορροπίες βγάζοντάς τες στον τάκο. Η ανάρτηση είναι μήνυμα για ανασύνταξη και για μια προγραμματική κουβέντα που θα δώσει λύση στο θέμα.

Διαφορετικά όπως λέει, θα το πληρώσουν !

Και όπως είναι γνωστό παγκοσμίως κε καθηγητά, καλύτερα να τα βάζεις ξεβράκωτος με πούμα, παρά αρματωμένος με γυναίκα ...


Ευχήνορας



You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Response to "Σπάσανε τα νερά στην Κίνηση ;"

  1. Ανώνυμος Said,

    Να καθαιρεθούν οι γυναίκες της Κίνησης και οι άνδρες να αναλάβουν επί τέλους τα ηνία.
    Ακούς εκεί!!!!!!

    Posted on 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:12 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ?
    ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ?
    ΤΗ ΛΑΣΠΟΥΛΑ?
    ΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ.ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΟΧΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΑΛΛΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ .ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ.ΟΛΟ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ.
    ΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ.
    ΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΗ ΠΩ ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.

    Posted on 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:29 μ.μ.

     
  3. Ανώνυμος Said,

    Το άρθρο του ΒΙΟΣ είναι άχαρη προσπάθεια να χτιστεί το κατεδαφισμένο προφιλ του κ. Κασίμη και να διασκεδαστούν οι πάμπολες γκάφες.

    Ποιος είχε ανώνυμη βάρδια σήμερα στο διαδίκτυο; Μάγια, Ντίνα ή Βασίλης;

    Posted on 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:08 μ.μ.

     
  4. Επιστήμονας-Διαφημίσεις Said,

    Για τον κύριο παραπάνω που πετάει σπόντες και όποιον πάρει ο χάρος η ανάρτηση έγινε πρωί σήμερα. Αντιγράφω :

    Οι Απέναντι
    Αναρτήθηκε από Κορινθίων Βίος και Πολιτεία στις 11:05 π.μ.

    άρα δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια.

    Λυσάξατε με την Κίνηση όλοι στα μπλογκ. Διαφήμιση τους κάνετε, το λέει η επιστήμη της διαφημισης.Όσο τους μνημονέυετε τόσο μένει το όνομα κορόϊδα.
    Και αντί να μείνει η ανάρτηση σε ένα μπλογκ μεταφέρεται σε άλλο και ανοίγει η κουβέντα.
    Γιατί το Βίο μπορεί να τον διαβάζουν 60 άτομα το Διογένη όμως 300.Και το όνομα κυκλοφορεί.
    Και σας είχα για έξυπνους στο Διογένη.
    Αυτή τη βδομάδα όλο η Κίνηση παιζει.
    Κανάλια, διαδίκτυο, εφημερίδες.
    Ωραία! Ούτε σε πληρωμένη διαφημιση δεν θα το κάνατε τόσο καλά.

    Και πάλι εύγε τους.
    Σας κάνουν να ασχολείστε μαζί τους!
    Από Κωστάρα μέχρι Ανησυχίες Διογένη, Βίο,Σφεντόνα, Πολίτης.
    Φανερωνόσαστε, δείχνετε ζήλια και εκδικητική μανία και η Κίνηση σας ψυχολογεί και συνεχίζει ακάθεκτη.
    Μερικές φορές τσιμπάνε και αυτοί και τρέχουν να υπερασπιστούν τα πατρια άλλα με μέτρο πλέον στα σχόλια.

    Για σκεφτείτε το!!!!
    Ξέρω τι σας λέω.Συγκρατηθείτε και λίγο.Μην τα βάζετε με ομάδες!!
    Λάμπρου είμαι σίγουρος πως θα το δημοσιεύσεις και στη ΣΦΗΚΑ το ΣΚ

    Επιστήμονας -Διαφημίσεις

    Posted on 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:13 μ.μ.

     
  5. diogenis Said,

    Σωστά λές επιστήμονα.
    Το βρήκα ενδιαφέρον και μπορεί εδώ να έχω κόψει κάποια σχόλια μερικών που έχουν...καΜμένο εγκέφαλο αλλά στην ΣΦΗΚΑ δεν κόβεται τίποτα..
    Ομως για ξαναδιάβασε προσεχτικά την ανάρτηση των "απέναντι" δεν είναι τόσο αθώα...!

    Posted on 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:00 μ.μ.