Η Κίνηση Πολιτών παραπλανά τους πολίτες με τρόπο που προκαλεί πλέον ερωτηματικά για την πολιτική αξιοπιστία της. Αναγκάζεται σήμερα, και ενώ έχει κλείσει η εφημερίδα ΣΦΗΚΑ, να δημοσιεύσει το έγγραφο που συνέταξε και παρέδωσε στον δήμαρχο Κορινθίων ως σύμβουλος διαχείρισης απορριμμάτων ο κ. Αλαβέρας το 2007, πριν εμφανιστεί στην πολιτική πιάτσα ως εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων και μέλος της Κίνησης Πολιτών. Τότε, ο κ. Αλαβέρας λειτουργούσε ως σύμβουλος όπως φαίνεται στο έγγραφο το οποίο δημοσιεύει αύριο η ΣΦΗΚΑ και αναγκάζεται σήμερα να δημοσιεύσει η Κίνηση Πολιτών.

Η Κίνηση Πολιτών, σε ανάρτηση στο blog της εμφανίζει τη πρώτη παράγραφο του κειμένου του κ. Αλαβέρα, παραλείποντας σκόπιμα τη φράση που αποδεικνύει ότι η πρόταση για δεματοποίηση αφορά και τα σκουπίδια που παράγονται τώρα στο δήμο. Εχει γίνει σκόπιμη παραποίηση του αυθεντικού κειμένου με άλλο κείμενο στην ανάρτηση ώστε να φαίνεται ότι δήθεν ο κ. Αλαβέρας πρότεινε τη δεματοποίηση ως τεχνική μόνον για τα σκουπίδια του πεδίου Βολής ώστε να αποκρύψουν ότι ο κ. Αλαβέρας πρότεινε τη δεματοποίηση ώς προσωρινή λύση για τα σκουπίδια που συνεχίζουν να πράγονται έως ότου γίνει η ολοκληρωμένη λύση.

Επίσης, η ανάρτηση δεν περιλαμβάνει την τελευταία πράγραφο του αυθεντικού κειμένου όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κ. Αλαβέρας προτείνει στην πρόταση 11 στην τελευταία σελίδα του αυθεντικού κειμένου : Μελέτη και κατασκευή μονάδας θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων, καύση δηλαδή. Το σημείο αυτό δε χρήζει ανάρτησης κύριοι της Κίνησης Πολιτών ?

Η Κίνηση Πολιτών οφείλει να εξηγήσει πως γίνεται ο κ. Αλαβέρας να προτείνει δεματοποίηση και θερμική επεξεργασία το 2007 ως επιστήμονας και επαγγελματίας σύμβουλος και να αλλάζει τη θέση του μερικά χρόνια αργότερα ως επιστήμονας αλλά μέλος της Κίνησης Πολιτών και των Οικολόγων Πράσινων.

Ο κ. Αλαβέρας και η Κίνηση Πολιτών οφείλουν εξηγήσεις για τη σκόπιμη παραπλάνηση και διαστρέβλωση που έχει ξεκινήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα και που έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν μετά από καταγγελίες του κ. Λεωνίδα Φωτιάδη. Τότε, η Κίνηση Πολιτών είχε αρνηθεί ότι ο κ. Αλαβέρας πρότεινε δεματοποίηση. Τώρα το αποδεικνύει η ίδια διότι θέλει να τραβήξει τη προσοχή του κόσμου στις δηλώσεις του κ. Πνευματικού και να βγει από τη δύσκολη θέση που η ίδια βρίσκεται.

Θα επικαλεστεί τυπογραφικό λάθος ή προχειρότητα η Κίνηση Πολιτών ? Επιτρέπονται τέτοια λάθη ? Θα ζητήσει συγνώμη από τους αναγνώστες του blog για την διαστρέβλωση του αυθεντικού κειμένου ? Γιατί το έκανε ?

Ποια είναι η αλήθεια : Στη λαική συνέλευση των Αθικίων ο κ. Πνευματικός έκανε παρέμβαση δύο φορές και όχι μία όπως ανακριβώς αναφέρει στην ανάρτησή της η Κίνηση Πολιτών. Τη πρώτη φορά ο δήμαρχος Κορινθίων είπε ότι " κάποιοι εδώ μέσα στο παρελθόν πρότειναν δεματοποιητές". Στη δεύτερη παρέμβασή του είπε "κάποιοι προσπαθούσαν να πουλήσουν δεματοποιητές".
Οι έγγραφες προτάσεις του κ. Αλαβέρα στο δήμαρχο Κορινθίων αποδεικνύουν με τελείως ξεκάθαρο τρόπο ότι το 2007 ο κ. Αλαβέρας πρότεινε τη τεχνική της δεματοποίησης ως προσωρινή λύση. Η Κίνηση Πολιτών δεν μπορεί πλέον να το αρνηθεί και αξιοποιεί επιλεκτικά τη δεύτερη δήλωση του κ. Πνευματικού, κάνει ανάρτηση με παραποιημένο το αυθεντικό κείμενο ώστε να παίξει πολιτικά με την φράση "πουλάω δεματοποιητές". Ο δήμαρχος Κορινθίων πρέπει να διευκρινήσει τη φράση αυτή και να παρέχει στοιχεία αλλά είναι πλήρως δικαιωμένος για την πρώτη του φράση "κάποιοι πρότειναν δεματοποιητές".
Με λυπεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανοί να κάνουν απίστευτα πράγματα προκειμένου να έχουν πολιτικά οφέλη και να δικαιολογήσουν γκάφες και κωλοτούμπες. Και ακόμα δεν έχετε διαβάσει τίποτα.
Περισσότερα ντοκουμέντα τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλα ...

Λάμπρος Κωστάρας
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Πολιτικά αναξιόπιστη η Κίνηση Πολιτών επιχειρεί σκόπιμη παραπλάνηση"

  1. Ανώνυμος Said,

    Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να λέει ο Κωστάρας ψέμματα γιατί εγώ το διάβασα το σημείο 11 να είναι στο έγγραφο του Αλαβέρα που δημοσιεύει η Κίνηση Πολιτών.
    Βάλτε τα γιαλιά σας και ξεσταρβωθείτε.
    Ποιά σούπα σας χαλάσανε με τη δημοσίευση;

    Posted on 19 Μαρτίου 2010 στις 7:19 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    Ρε Λάμπρο δεν μπορείς να γράφεις χωρίς βαρύγδουπους τίτλους; Οποιος έχει δυό γραμμάρια νιονιό δεν στάθηκε στο απόσπασμα της ανάρτησης αλλά διάβασε όλο το κείμενο που βρίσκεται απο κάτω. Επιτέλους θα σοβαρευτείται ποτέ όταν ασχολείσθε με σοβαρά θέματα η μια ζωή θα μιλάμε με συνθήματα. Δυστυχώς με τον τρόπο σου μπαίνεις στο "τρυπάκι" του πολιτικάντικου παιγνιδιού και χάνεις το όποιο δόκιο έχεις.

    Posted on 19 Μαρτίου 2010 στις 8:50 μ.μ.