Αντιπροσωπεία του Δήμου της ANDONG, που βρίσκεται στη Νότιο Κορέα, με επικεφαλής τον SEOK Hyun-ha, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το Δήμο Κορινθίων και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Πνευματικό.


Η επίσκεψη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών που αφορούν τους δύο Δήμους, εκπροσωπεί δύο ξεχωριστούς και σημαντικούς πολιτισμούς και ενισχύει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για περαιτέρω διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, προωθεί τους τουριστικούς μας δεσμούς στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας των Κορεατών φίλων μας, στην ιστορική και γνωστή για αυτούς πόλη της Κορίνθου. Ήδη πολλοί Κορεάτες τουρίστες, επισκέπτονται συχνά τη πόλη μας για να γνωρίσουν από κοντά τη Κόρινθο, όπου έζησε και δίδαξε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.
H ANDONG, αριθμεί 170.000 κατοίκους, και είναι γνωστή για το πανάρχαιο φεστιβάλ της μάσκας, που λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβρη συγκεντρώνοντας πολίτες από όλο τον κόσμο. Με αφετηρία το παραπάνω φεστιβάλ, η ξεχωριστή αυτή πόλη θεωρείται σημαντικός τουριστικός προορισμός, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα πολλά μνημεία, που διατηρούν αναλλοίωτη την ιστορική και πολιτισμική τους κληρονομιά εδώ και 5000 χρόνια.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στο γραφείο του την Κορεάτικη αντιπροσωπεία και τους ευχήθηκε καλή παραμονή. Τόνισε τη χαρά του για την παρουσία τους γιατί με αυτόν τον τρόπο, ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα των Κορεατών στην Κόρινθο. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, μέσω της επικοινωνίας των δύο πόλεων, διευρύνεται το πνεύμα μας και γινόμαστε κοινωνοί των νέων πολιτιστικών παραδόσεων.
Οι δύο αντιπροσωπείες αφού αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, οι οικοδεσπότες ξενάγησαν τους ξεχωριστούς μας φίλους στα ιστορικά μνημεία του Δήμου μας και καταλήγοντας αργότερα το μεσημέρι, γευμάτισαν όλοι μαζί σε ένα φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Κλείνοντας, οι Κορεάτες φίλοι μας με τη σειρά τους, ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την φιλοξενία, του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά δημιουργικό έργο του και τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί τη χώρα τους και τη πόλη της ANDONG στο άμεσο μέλλον.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το πρωί οι Κορεάτες στο δημαρχείο της Κορίνθου"