Πρόωρο φθινόπωρο για το Μαξίμου

31.8.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Τα δύσκολα για το Μαξίμου άρχισαν πριν καλά καλά μπει ο Σεπτέμβριος, καθώς ο πρωθυπουργός κλήθηκε χθες να αντιμετωπίσει ταυτοχρόνως μια παραίτηση στενού του συνεργάτη (της κ. Γλυκερίας Σιούτη), έναν εξόφθαλμο εκβιασμό υποψηφίου πράσινου αντάρτη στην Περιφέρεια της Αττικής (του κ. Ι. Σγουρού) και κυρίως την επαναφορά του κ. Θ. Πάγκαλου στο προσκήνιο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε ότι στο εξής θα λέει την άποψή του είτε συμφωνεί είτε όχι με την επίσημη γραμμή.

Η παρέμβαση του κ. Θ. Πάγκαλου εκτιμήθηκε ως η σοβαρότερη, δεδομένου ότι ο αντιπρόεδρος όχι μόνον υπονόησε πως δεν θα δεχθεί «καπέλο» (απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τον κ. I. Ραγκούση ως νέο συντονιστή), αλλά επέλεξε -όχι τυχαία- να αναφερθεί στην ενδεχόμενη σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας. Η απροσδόκητη άποψη του αντιπροέδρου (Real News) ότι δεν θα είχε κανένα νόημα να ποινικοποιηθούν πολιτικές επιλογές της Ν.Δ. προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι τη σύσταση Εξεταστικής έχει κρίνει αναγκαία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάτι που επιβεβαίωσε χθες (Mega) και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ως εκ τούτου, η παρέμβαση Πάγκαλου ερμηνεύθηκε ως γενικότερη προειδοποίηση ότι στο εξής θα μιλάει δημοσίως για τις αστοχίες της κυβέρνησης, ενώ όσοι συνομιλούν μαζί του καθημερινά υπενθύμιζαν ότι ο αντιπρόεδρος είχε σε ανύποπτο χρόνο προειδοποιήσει ότι «μετά τον Ιούνιο θα κάνει ταμείο»...

Εκτακτη ανακοίνωση

Πέρα από τον κ. Πάγκαλο όμως, το πρωθυπουργικό γραφείο κλήθηκε χθες να αντιμετωπίσει και τον θόρυβο που δημιούργησε η πρόσληψη 20 συμβούλων, μεταξύ των οποίων αυτή του άπειρου 25χρονου δικηγόρου κ. Α. Χασαπόπουλου. Το σχετικό δημοσίευμα («Πρώτο Θέμα») εξανάγκασε το πρωθυπουργικό γραφείο να εκδώσει έκτακτη ανακοίνωση απολογητικού χαρακτήρα, στην οποία όχι μόνον αναγνωρίστηκε ότι ο 25χρονος προσελήφθη χωρίς να πολυεξετασθεί η επάρκειά του, αλλά έγινε επίκληση της... δεοντολογίας για τη ματαίωση της πρόσληψής του η οποία απεδόθη στη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γλυκερία Σιούτη. Ως εκ τούτου, ήταν αναπόφευκτη πλέον η παραίτηση της τελευταίας, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το πρωθυπουργικό γραφείο εξετάζει πλέον εκ του μηδενός όλες τις «επίμαχες» προσλήψεις. Η αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου αποδίδεται από ορισμένες πηγές και στις επικείμενες αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία, με κύρια εκείνη της σύστασης υπουργείου Προεδρίας με συντονιστικό ρόλο.

Και εν μέσω όλων αυτών, τη γενική αναστάτωση στο Μαξίμου ενέτεινε και η συνέντευξη του νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρού («Απογευματινή»), ο οποίος επιβεβαίωσε πλέον ότι θα κατέλθει ως πράσινος αντάρτης στην Περιφέρεια Αττικής αν δεν του δοθεί το χρίσμα! Καίτοι η δήλωση αυτή ενόχλησε τον πρωθυπουργό, το ενδεχόμενο να προκριθεί τελικά ο κ. Σγουρός δεν αποκλείσθηκε, καθώς ήταν μεταξύ όσων εξετάσθηκαν χθες σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ.κ. Ραγκούση, Παμπούκη, Σ. Ξυνίδη, Θ. Τσούρα, Ρεγγ. Βάρτζελη, Μαρίας Καρακλιούμη και Γ. Πανάρετου. Στην εν λόγω σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν (θα ανακοινωθούν από τον κ. Παπανδρέου την Κυριακή) τα ονόματα των επικρατέστερων να λάβουν το χρίσμα, και κατά πληροφορίες στον Δήμο Αθηναίων «παίζουν» οι κ.κ. Φώφη Γεννηματά και Γ. Καμίνης, στον Πειραιά ο κ. Γ. Μίχας και ο κ. Γ. Μπουτάρης για τη Θεσσαλονίκη.

- Διαφορά 7,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καταγράφει δημοσκόπηση (GPO - Mega). Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 28,6% έναντι 21,1% (Ν.Δ.), 9% (ΚΚΕ), 6,8% (ΛΑΟΣ), 2,8% (ΣΥΡΙΖΑ), 2,8% (Οικολόγοι), 1,7% (Δημοκρατική Αριστερά).


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρόωρο φθινόπωρο για το Μαξίμου"