Κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα

26.9.10 Αναρτήθηκε από Γιάννης Στεφανής
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στο ιόνιο.

Στην Αττική το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές όπου βαθμιαία θα ενταθούν ενώ αναμένονται και πρόσκαιρες καταιγιδες. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20 έως 26 βαθμών Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στα νησιά ιόνιου,την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγιδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά,την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες ενώ αναμένεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Τα ίδια καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Γι΄αύριο Κυριακή προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βορειοανατολικά θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα"