Δεν θα συμφωνούσα ότι το Κιάτο είναι από τις πρωταθλήτριες πόλεις στον παραγόμενο όγκο σκουπιδιών και στην ελλειμματική αποκομιδή τους,
Η εικόνα πάντως μιας βρώμικης πόλης είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που μέρα με την μέρα αποτελεί ένα διογκούμενο πρόβλημα.
Ούτε θα ακυρώσω την όποια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτή η εικόνα είτε οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού είτε στην πλημμελή οργάνωση, είτε στα όρια των δυνατοτήτων των υπευθύνων, σημασία έχει ότι αυτό το τοπίο γίνεται συνεχώς πιο θολό.
Στρατηγική ανύπαρκτη, οργανόγραμμα όπως φαίνεται ανύπαρκτο, κανονισμοί καθαριότητας που δεν εφαρμόζονται, κάδοι μειούμενοι ή και συνεχώς μετακινούμενοι, άπλυτοι και με εκπομπές μιας εμετικής δυσωδίας, συνθέτουν αυτήν την φοβερή εικόνα.
Αυτά όσον αφορά την πόλη και τις γειτονικές πρώην κοινότητες!
Γιατί όσο ανεβαίνεις προς τα ορεινά χωριά του Δήμου, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών ακόμα πιο έντονες.
Κι όμως το Κιάτο και συνολικά ο Δήμος είχε όλες εκείνες τις υποδομές και εγγυήσεις για μία καθαρή όλη και καθαρά χωριά αν αναλογισθείς, ότι υπήρξε η πρώτη πόλη της περιφέρειας που την δεκαετία του ’90 απέκτησε ΧΥΤΑ και μάλιστα εν ενεργεία ακόμα!
Ότι απ’ αυτό το ψυχοφθόρο πόστο, πέρασαν αυτοδιοικητικά άτομα όπως ο Κουτρούλης, ο Κωστόπουλος και ο Ζαχαρόπουλος με υψηλό αίσθημα ευθύνης με μεθοδικότητα και τακτικές που απέφεραν υψηλούς δείκτες αποτελεσματικότητας.
Πως λοιπόν μπορείς να δικαιολογήσεις αυτή την κατάσταση;
Πόση θλίψη άραγε θα νοιώθει από τους ουρανούς ο Γ. Γιαννόπουλος;
Πως μπορείς να εξηγήσεις, ότι εν έτη 2010 και με την απειλή των προστίμων από την Ε.Ε. που αφορούν το κλείσιμο των χωματερών ακόμα και αυτού του ΧΥΤΑ που έχει καταληκτική ημερομηνία, οι χαβούζες και οι χωματερές να ξεφυτρώσουν σαν μανιτάρια ειδικά στην ορεινή Κορινθία στο τμήμα του Δήμου Σικυωνίων;
Μία επίσκεψη στο Σούλι, στο Κρυονέρι και στα Μποζικοχώρια θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο άνθρωποι και σκουπίδια θα γίνουν ένα «πακέτο»
Πως μπορείς να το εξηγήσεις;
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η καθαριότητα στο Κιάτο απέχει πολύ απο την...καθαριότητα...!"