Επί τέσσερα χρόνια δούλεψε την συνένωση του Βέλου με την Βόχα.
Κατάφερε να αποφύγει τον σκόπελο του Κιάτου και να φτιάξει έναν Δήμο που πολλοί χαρακτήρισαν αυτοδιοικητικά απαράδεκτο.
Είδε τους βασικούς του αντιπάλους έναν-έναν να εγκαταλείπουν και την ώρα που ο Θεόδωρος Λαμπρόπουλος είχε μείνει απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι, βρέθηκε απέναντί του ένας νεαρός υποψήφιος που με δυσκολία διέκρινε την διαφορά ανάμεσα σε μια πενθήμερη σχολική εκδρομή και σε ένα πόλεμο με τον μετρ των μηχανισμών και των εκλογών, ο οποίος τελικά τον κέρδισε.
Ο ιστορικός κύκλος του Θόδωρου Λαμπρόπουλου έκλεισε.
Μια ολόκληρη ζωή Δήμαρχος.
Είναι ο άνθρωπος που έστησε στην Κορινθία δύο διοικητικές μεταρρυθμίσεις κερδίζοντας απ’ αυτές τους προσωπικούς του στόχους. Ήλεγχε τα πάντα, αλλά δεν κατάλαβε την τελευταία εβδομάδα δύο πολύ σοβαρά γεγονότα.
Το ένα έχει να κάνει με το Ζευγολατιό.
Ο κ. Λαμπρόπουλος πλήρωσε τον πολιτικό του «έρωτα» με το Βραχάτι και δεν εκτίμησε σωστά την δυναμική που είχε αναπτύξει ο Νίκος Ραχανιώτης.
Το δεύτερο είναι πιο εσωτερικό και αφορά στο Βέλο.
Μέσα στο προπύργιό του σαρώθηκε. Η αιτία ήταν η υπόγεια διαδρομή που ακολούθησαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Βέλο, η οποία είχε φανεί από τις αρχές της εβδομάδας και όσο περνούσαν οι μέρες διογκωνόταν. Έχασε με πάταγο και την πόλη του Βέλου και τα χωριά.
Πολλές Πασοκικές οικογένειες του Βέλου ήταν αποφασισμένες να τιμωρήσουν τον Θόδωρο Λαμπρόπουλο αλλά να στείλουν πιθανόν και ένα ηχηρό μήνυμα στον πανίσχυρο Κορίνθιο Υπουργό.
Η υπόγεια αυτή διαδρομή ήταν σε γνώση και του ίδιου του κ. Λαμπρόπουλου αλλά και των στελεχών του συνδυασμού.
Όσο όμως κι αν προσπάθησαν να την ελέγξουν, δεν κατάφεραν το παραμικρό. Ένα κομμάτι του τοπικού ΠΑΣΟΚ ήταν οργισμένο και αποφασισμένο να τιμωρήσει.
Επέλεξε την δεύτερη Κυριακή και κατάφερε καίριο πλήγμα στον μέχρι χθες ανίκητο πρόεδρο της ΤΕΔΚ.
Ο κ. Παπακυριάκος, αφού ξεπεράσει την μέθη της νίκης θα πρέπει να δει σύντομα τι θα κάνει με έναν από τους δυσκολότερους Δήμους της Πελοποννήσου.
Έναν Δήμο που όπου και οι δύο πρώην Δήμοι οι οποίοι συνενώθηκαν κουβαλούν χρέη και μόνο χρέη.
Ο κ. Παπακυριάκος κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο των Μοϊκανών, δηλαδή τον τελευταίο των αυτοδιοικητικών της μεταπολίτευσης, αλλά θα πρέπει να αποδείξει πλέον μόνος του ότι μπορεί να κερδίσει και την μάχη για την διατήρηση κατ’ αρχήν και ανάπτυξη μετά ενός… εξώγαμου Δήμου.
Ο κ. Λαμπρόπουλος έχασε απο τους ανθρώπου που χρόνια τον στήριξαν διότι είχε έλθει το πλήρωμα του χρόνου και πλέον έπρεπε να αλλάξει και το Βέλο αλλά και το ΠΑΣΟΚ του Βέλου. Είναι γεμάτη η επιτηρίδα απο στελέχη που περίμεναν την σειρά τους για να κατέβουν υποψήφιοι...!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι συντροφοί του απο το Βέλο τον οδήγησαν στην σύνταξη..!"