Κάτω τα χέρια απο την Νεμέα..!

22.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ
Ακούσαμε με έκπληξη δια στόματος του γραμματέα ΠΑΣΟΚ Ν. Κορινθίας και νύν περιφερειακού Συμβούλου κ. Πετρόπουλου ότι η Νεμέα κερδίθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Όμως, η Νεμέα ούτε είχε ούτε έχει ανάγκη από κομματική κάλυψη, γιατί και προσωπικότητες είχε και έχει από όλους τους πολιτικούς χώρους, πράγμα το οποίο αποδείχθηκε περίτρανα από τα πολυσυλλεκτικά-πολυφωνικά ψηφοδέλτια και τριών συνδυασμών και έναν λαό με ιδιαίτερο δείκτη νοημοσύνης ως προς το εκλέγειν. Το ότι δόθηκε ένα χρίσμα (το οποίο δεν ζητήθηκε) σε μια προσωπικότητα κοινώς αποδεκτή, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, μάλλον επιβεβαιώνει τις ανασφάλειες κομματικών παραγόντων, παρά την εγγύηση επιτυχίας για τον όποιον υποψήφιο.
Άλλωστε, το «χρίσμα» είχε δοθεί και πριν τέσσερα χρόνια «τύποις» χωρίς την κινητοποίηση κανενός ιδιαίτερου μηχανισμού με αρνητικά αποτελέσματα.
-Τα δε ψηφοδέλτια και των δύο συνδυασμών αποδεικνύουν εκ των αποτελεσμάτων το προφανές ότι δηλαδή στις τοπικές εκλογές κανένα κόμμα δεν είναι νικητής, γιατί οι προσωπικότητες, οι γνωριμίες, οι φιλίες, οι συγγένειες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.
-Τα αποτελέσματα λοιπόν που αποδεικνύουν το προφανές είναι:
-Συνδυασμός κ. Ανδριανάκου 1ος σε ψήφους κ. Σελλάς Ιωάννης με 470 ψήφους, ο οποίος ανήκει στο ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, 2η η κα. Χρυσικοπούλου Σοφία με 461 ψήφους, η οποία ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο.
-Συνδυασμός κ. Φρούσιου 1ος σε ψήφους κ. Ζάχος Χρήστος με 479 ψήφους, ο οποίος ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς και 2ος κ. Β. Μητράκος με 385 ψήφους ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο.
-Οι θεωρίες λοιπόν περί χρίσματος, πολιτικής κάλυψης και τα συναφή επιβεβαιώνουν μόνο τους κομματικούς πατρόνες που μετά και την μεγαλύτερη αποχή του 50-60% βρίσκονται σε κρίση χάνοντας πανηγυρικά τον παραδοσιακό τους ρόλο που δεν είναι κανένας άλλος από το να δημιουργούν εντάσεις ίντριγκες και διχόνοια στις τοπικές κοινωνίες.
Η Νεμέα έχει βρει τον ενωτικό βηματισμό της εδώ και χρόνια και όλοι γνωρίζουν ότι κανένα κόμμα στην ουσία δεν έχει ούτε την πρωτοκαθεδρία αλλά ούτε και τη δυνατότητα να στηρίξει μόνο του κάποιον συνδυασμό.
Η πιο ηχηρή απάντηση όμως στον κ. Πετρόπουλο δεν είναι άλλη από εκείνη του κ. Δημάρχου Βαγγέλη Ανδριανάκου το βράδυ της εκλογής του όταν είπε: ότι «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να οικειοποιηθεί τη νίκη αυτή. Ούτε πράσινους, ούτε μπλε, ούτε κόκκινους. Τα χρώμα της Νεμέας είναι το μπορντό και είναι αυτό που απορρέει από τον Αγιωργήτικο οίνο που αποτελεί το σύμβολο και την αιτία ύπαρξής μας».
Ο κ. Πετρόπουλος λοιπόν θα έπρεπε να είναι εκ των τελευταίων που θα εξέφραζαν άποψη για τη Νεμέα, γιατί ήταν πολέμιος της πρότασης να παραμείνει Δήμος η Νεμέα, όπως επίσης ο κ. Λαμπρόπουλος και ο κ. Χωρέμης.
Και ήταν προς τιμήν του κ. Μπαναγή, του προέδρου της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συνεδρίαση της Κορίνθου.
-Όλα αυτά θα είχαν νόημα αν οι κομματικοί παράγοντες όλων των πολιτικών χώρων είχαν στηρίξει (αφού όπως λένε έχουν τη δύναμη και τους μηχανισμούς) τις υποψηφιότητες των Νεμεατών σε περιφερειακό επίπεδο.
-Όμως, αντί για στήριξη «κατάφεραν» να
αποκλειστούν τα αξιόλογα άτομα της περιοχής μας οι κ.κ. Ζαχαριάς, Γ. Γεωργακόπουλος, Κ. Καλαντζής και η Νεμέα να μην αντιπροσωπεύετε πλέον στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.
ΤΕΛΗΣ ΚΑΛΛΗΣ
Απο την ΣΦΗΚΑ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κάτω τα χέρια απο την Νεμέα..!"