«Όλοι μας ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια, που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της, ή αν θα αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση. Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάναμε να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ».

Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.

«Σε αυτή τη δύσκολη για όλους πορεία, κάθε μέρα, με τις πράξεις μας, με τις επιλογές μας, αποφασίζουμε αν το δρόμο αυτό, της αλλαγής της χώρας μας, τον συνεχίζουμε, ή τον αφήνουμε ανολοκλήρωτο, στη μέση», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Προχωράμε σταθερά ή βάζουμε πάλι την Ελλάδα σε περιπέτειες; Η επιλογή αυτή ανήκει πρώτα στον ίδιο τον πολίτη, στον Ελληνικό λαό...Γι' αυτό και επαναλαμβάνω αυτό που πολλές φορές έχω πει, έχοντας πλήρη επίγνωση όσων λέω και με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των πολιτών: η ψήφος όλων μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι ψήφος αυξημένης και μεγάλης ευθύνης. Ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το μέλλον της».

Κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη, να μην επιλέξουν την αποχή και στο ενδεχόμενο που κάποιοι επιχειρήσουν να κρατήσουν τη χώρα εγκλωβισμένη στο παρελθόν, είπε ότι θα πρέπει τότε να γίνουν βουλευτικές εκλογές για να μιλήσει ο λαός.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι λιποτάκτησε ως κυβέρνηση και λιποτακτεί και σήμερα, ως αντιπολίτευση. «Ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να κάνει στροφή και να στηρίξει τις πατριωτικές προσπάθειες της κυβέρνησης και η νέα ηγεσία της Ν.Δ. ταυτίστηκε με την πολιτική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή». Σημείωσε πως η Ν.Δ. δεν έχει το θάρρος να πει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φύγετε» αφού θεωρεί ότι καταστρέφει τη χώρα.

Μίλησε ακόμα για ένα μεγάλο μέρος της «άλλης αριστεράς», που, όπως είπε, «έχει βολευτεί με τα αθέμιτα προνόμια των μικρών μειοψηφιών και των συντεχνιών».


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Παπανδρέου : "Ψήφος ευθύνης απέναντι στην πατρίδα""