Όσο πλησιάζει η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών τόσο γιγαντώνεται η αγωνία και η σύγχυση της κυβέρνησης. Διακρίνει ήδη την απειλή της πρόωρης και παταγώδους κατάρρευσης όλων των λανθασμένων επιλογών της.

Ο τρόμος της γενικευμένης κοινωνικής κατακραυγής, όπως προβλέπεται να εκδηλωθεί στις κάλπες, ώθησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να διαπράξουν νέο πολιτικό ολίσθημα: κατέφυγαν, μετά τον εκβιασμό, σε εσκεμμένη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Στο στόχαστρο της παραμορφωτικής προπαγάνδας μπήκαν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς. Με απύθμενο θράσος, η κυβέρνηση αναφέρεται σε διγλωσσία και ανευθυνότητα. Και μιλούν αυτοί, οι οποίοι:

  • δεν τήρησαν τίποτε από όσα υπόσχονταν στους πολίτες για να τους υφαρπάξουν την ψήφο,
  • ως αντιπολίτευση στάθηκαν απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια,
  • είχαν αναγάγει τον λαϊκισμό σε πυρήνα της πολιτικής τους,
  • με την ίδια άνεση παίρνουν μέτρα ακραίου νεοφιλελευθερισμού, κόβοντας τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, και την ίδια ώρα εξαγγέλλουν τον 4ο δρόμο προς το σοσιαλισμό και εμφανίζονται σαν «αντιεξουσιαστές».

Σε αντίθεση με αυτή την μόνιμη εκδήλωση καιροσκοπισμού και αντιφατικής πολιτικής η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει αταλάντευτη στάση ευθύνης, από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα, χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς υπεκφυγές. Απέναντι σε όλους, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σε πολιτικούς παράγοντες και κυρίως στους Έλληνες πολίτες.

  • Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά μέτρα Ανάπτυξης, αυτά που λησμόνησε η πολυπράγμων κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  • Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε ένα χρόνο έχει ήδη ψηφίσει τριάντα (30) από τα εξήντα (60) νομοσχέδια που μπήκαν στη Βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, μονίμως έλεγε «όχι σε όλα».
  • Η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε κατά των μέτρων του Μνημονίου που οδηγούν στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, στις θυσίες χωρίς ελπίδα.
  • Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε την απαίτηση να σταθούμε όσο πιο σύντομα γίνεται μόνοι μας στα πόδια μας.

Αυτό επεσήμαινε ο Αντώνης Σαμαράς στις 7 Ιουλίου όταν έλεγε: «δεν υποστηρίζω ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς θυσίες. Άλλωστε, πολλά, διαρθρωτικά μέτρα, τα στηρίζουμε. Με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση ανέλαβε την υποχρέωση για πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, που εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν χρειάζονται. Και αν ληφθούν τέτοια μέτρα από τις αρχές του 2011 για παράδειγμα, θα προκαλέσουν πρόσθετη ύφεση και θα απαιτήσουν πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα ανάκαμψης, για να εξουδετερωθεί η επιπλέον ύφεση».

Αλλά και από το βήμα της 75ης ΔΕΘ (18 Σεπτεμβρίου) ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμιζε: «Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Όχι με το «φόβητρο» του Μνημονίου. Τις στηρίζαμε και πριν, με το ΠΑΣΟΚ απέναντι. Τις στηρίζουμε και τώρα. Και πολύ πιο προωθημένες και πολύ πιο τολμηρές» .

Πληροφορούμε, λοιπόν, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του ότι το μόνο που καταφέρνουν οι απονενοημένες κινήσεις της ύστατης στιγμής πριν από την ώρα της εκλογικής κρίσης, είναι να πείθουν τους πολίτες για την παντελή έλλειψη της αξιοπιστίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η κοινωνία κρίνει και σύντομα οι εμπνευστές του πολιτικού εκβιασμού και της διαστρέβλωσης της αλήθειας θα αντιληφθούν ότι έχουν αυτοπαγιδευθεί.Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας


Πηγή : aspiliotis.blogspot.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σπηλιώτης : "Στρεβλωτές της αλήθειας ...""