Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κορίνθου κ.Παπαπαναγιώτου έστειλε μία επιστολή στην οποία κατήγγειλε οτι δυσλειτουργεί η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κορίνθου.
Στην επιστολή έλεγε τα εξής:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Πληροφορηθήκαμε ότι εκλεκτός συνάδελφος μετά από εξοντωτικό πρόγραμμα εφημεριών και δουλειάς στην κλινική είχε (σε ώρα εργασίας) πρόβλημα με την υγεία του.
Έχουμε από το παρελθόν πολύ πικρές εμπειρίες με ανάλογα φαινόμενα. Συνάδελφοι πιεσμένοι από το έντονο stress του εργασιακού περιβάλλοντος υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. (ένας μάλιστα το πλήρωσε και με την ζωή του).
Δεν μπορούμε να δεχτούμε σε καμία περίπτωση και στο όνομα των όποιων "τεχνικών" δυσκολιών του συστήματος η προσωπικών αντιπαραθέσεων να γίνονται θύματα γιατροί που διαθέτουν αποδεδειγμένα φιλότιμο και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κλινική που υπηρετούν.
Η Παθολογική κλινική είναι η ραχοκοκαλιά του Νοσοκομείου και είναι αδύνατον (έως επικίνδυνο) να λειτουργεί με 2 μόνο γιατρούς (νοσηλεύοντας περίπου 40 ασθενείς) και εφημερεύοντας 30 ημέρες τον μήνα.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Νομού και τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου να καταβάλουν άμεσα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα πριν προκύψουν ακόμα πιο δυσάρεστα περιστατικά."

Και δεύτερος γιατρός με πρόβλημα υγείας λόγω κόπωσης…

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και άλλος γιατρός του νοσοκομείου αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, λόγω της μεγάλης κόπωσης και της ανάγκης που προκύπτει να βρίσκεται επί πολλές ώρες στο νοσοκομείο και να επιμελείται δεκάδων περιστατικών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονες ζαλάδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που τον ταλαιπωρούν συνεχώς το τελευταίο διάστημα…


Απάντηση Σκέπερς
Στην καταγγελία αυτή απάντησε με συνέντευξη η διοικήτρια του νοσοκομείου κα. Σκέπερς και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κ.Πατσογιάννης οι οποίοι θεώρησαν αναρμόδιο τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου για θέματα λειτουργείας του νοσοκομείου..!
Το θέμα κλείνει με την δήλωση της κας Σκέπερς;
Ασφαλώς όχι αφού είναι γνωστές και οι δυσλειτουργείες και τα προβλήματα του νοσοκομείου.
Η διοικήτρια είπε οτι η κλινική μπορεί να λειτουργήσει και με έναν γιατρό....
Και με κανέναν μπορεί να λειτουργήσει...αλλά τι είδους υπηρεσίες παρέχει είναι το ερώτημα στο οποίο βεβαίως και δεν απάντησε η διοικήτρια..!!!
Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια αντί να βελτιώνονται οι υπηρεσίες του νοσοκομείου χειροτερεύουν..!!!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Η παθολογική κλινική και ...η χρόνια πάθηση του ιδρύματος...!!!"