ΑΛΕΚΟΣ: Δεν μπορούσε να χάσει..!

22.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Οι Κορίνθιοι έδωσαν στον Αλέκο Πνευματικό με άνεση την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του, ξεπερνώντας προσωπικά ή άλλα προβλήματα.
Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν εξελέγη από την πρώτη Κυριακή.
Κι αυτό γιατί πέρα από το έργο που του πιστωνόταν θετικά είχε και ένα πολύ ισχυρό αυτοδιοικητικό συνδυασμό που δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί.
Το είχαμε εντοπίσει και την πρώτη Κυριακή, ότι, οι κάτοικοι της πόλης της Κορίνθου είχαν επιβραβεύσει το έργο του και του είχαν δώσει ποσοστό μεγαλύτερο ακόμα και από το 2006.
Οι αισθητικές παρεμβάσεις του στην πόλη αλλά και τις συνοικίες της, καθώς επίσης και τα γεμάτα ταμεία του Δήμου, αποτέλεσαν τα κυριότερα όπλα που είχε και ήταν πολύ δύσκολο να χάσει την εκλογή.
Ο κ. Πνευματικός και οι συνεργάτες του την πρώτη τους τετραετία είχαν πετύχει να κάνουν έργο από τη μια άκρη της πόλης έως την άλλη.
Κατάφεραν να αλλάξουν την μορφή της πόλης, κάτι που το χειροκροτούσαν ακόμα και οι ψηφοφόροι πέραν του ΠΑΣΟΚ.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο λοιπόν να πειστούν οι Κορίνθιοι ότι πρέπει να ψηφίσουν έναν Δήμαρχο που είχε αποδεδειγμένο έργο και μάλιστα σε θετική κατεύθυνση είτε για χάρη του μνημονίου, είτε για λόγους προσωπικής συμπεριφοράς, όπως κατά κόρον είπε η αντιπολίτευση.
Ο Πνευματικός αντικειμενικά είχε μια πολύ γόνιμη τετραετία, εκτελώντας έργα που άλλοι δήμαρχοι δεν κατάφεραν να κάνουν σε δώδεκα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα είχε και μια συμπαγή δημοτική ομάδα η οποία προς τα έξω δεν έδωσε δικαιώματα.
Δεν είναι τυχαίο το αποτέλεσμα στον πρώην Δήμο Κορινθίων ο οποίος έδωσε από την πρώτη κιόλας Κυριακή ψήφο εμπιστοσύνης στον Πνευματικό.
Ακόμα και αν δεν είχε γίνει ο Καλλικράτης, πάλι θα εκλεγόταν δήμαρχος, ίσως και με μεγαλύτερη άνεση.
Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι από τους Δημάρχους της Πελοποννήσου κατάφερε να επανεκλεγεί σχεδόν με περίπατο και χωρίς να αγχωθεί ούτε μια στιγμή.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο Πνευματικός έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο και με βάση την οικονομική ευρωστία του Δήμου στην τετραετία που έρχεται θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τα ερείσματά του στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην πολιτική σκηνή.
Σε μία εποχή ανίκανων που κάνουν δημόσιες σχέσεις ο δήμαρχος Κορινθίων παράγει έργο και πετυχαίνει και την μέγιστη οικονομία..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΑΛΕΚΟΣ: Δεν μπορούσε να χάσει..!"