ΓΙΩΤΗΣ: Πέτυχε το μάξιμουμ..!

22.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Τον Κώστα Γιώτη τον έφαγαν οι υπόγειες διαδρομές στην Νέα Δημοκρατία και οι αντιθέσεις για το χρίσμα στις αρχές του καλοκαιριού. Εδωσε μεγάλο προσωπικό αγώνα και κατάφερε να πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό που θα μπορούσε να φέρει στην Κόρινθο η Νέα Δημοκρατία με αντίπαλο τον Αλέκο Πνευματικό..!
Η εκλογική μάχη της Κορίνθου εξελίχθηκε ομαλά χωρίς εκπλήξεις αλλά και ιδιαίτερο κόπο για τον Αλέκο Πνευματικό.
Και την πρώτη Κυριακή αλλά και την δεύτερη κέρδισε ένα καθαρό προβάδισμα που δεν μπορούσε να ανατραπεί.
Έτσι ο Κώστας Γιώτης περιορίστηκε σε μια αξιοπρεπή ήττα. Τα πράγματα στην Κόρινθο
ήταν από καιρό ορατά και μόνο αν η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει άλλου είδους υπέρβαση θα μπορούσαν να αλλάξουν.
Ο υποψήφιος δικηγόρος ήταν γνωστό ότι είχε σοβαρές διαρροές από το χώρο του, τις οποίες προσπάθησε να περιορίσει όσο μπορούσε.
Όμως, η μοίρα του ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη κάτι που ήξερε και ο ίδιος, άσχετα αν δεν μπορούσε να το πει στην προεκλογική του εκστρατεία.
Επώνυμα στελέχη της Ν.Δ. του έκαναν ανοιχτό πόλεμο στην κοινωνία.
Ακόμα και στελέχη με θεσμικούς ρόλους τόσο στο κόμμα όσο και στην Αυτοδιοίκηση.
Καθόλου τυχαία δεν ήταν η δήλωση που έγινε αμέσως μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και η οποία έλεγε:
«Με τον Δράκο ή θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε μαζί».
Αντανακλούσε ακριβώς τις υπόγειες διαδρομές που κινήθηκαν στο χώρο της Ν.Δ. στο Δήμο Κορινθίων που φάνηκαν ξεκάθαρα στον πρώτο γύρο.
Ο κ. Γιώτης εξαντλώντας τα προσωπικά του περιθώρια κατάφερε τουλάχιστον να μην κερδίσει από τον πρώτο γύρο ο Πνευματικός.
Το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. ήταν σε κάποιες περιπτώσεις πολύ
βαρύ και δεν μπορούσε να το αλλάξει ούτε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς που είχε ανοιχτά εκδηλώσει το
ενδιαφέρον του για την Κόρινθο, μα ούτε και ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέζος ο οποίος ήρθε στην Κόρινθο και έκανε προσωπικές επαφές με στελέχη του κόμματος που
είχαν ανοιχτά εκδηλωθεί υπέρ του Δημάρχου.
Είναι αλήθεια ότι ο συνδυασμός του κ. Γιώτη πάλεψε όσο καλύτερα μπορούσε και το 43,5 % ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούσε να φέρει κάτω από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, η Ν.Δ. στην Κόρινθο.
Αντικειμενικά έγιναν πολύ σοβαρά λάθη, πολύ καιρό πριν ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία, και τα οποία αφορούσαν στη διαχείριση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
Την δεύτερη Κυριακή τα λάθη αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσει και το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, αφού πλέον ο χώρος είχε ένθεν και ένθεν πικρίες.
Ο κ. Γιώτης προσωπικά κατάφερε να αποδείξει ότι διαθέτει ένα σοβαρό πολιτικό κεφάλαιο το οποίο του μένει πιστό ακόμα και σε συνθήκες κρίσης.
Πέρα από την πικρία του
που δεν έγινε Δήμαρχος και την εύλογη οργή του για στελέχη του κόμματος που τον πολέμησαν δεν είναι χαμένος διότι μέσα από συμπληγάδες ανέβασε αισθητά τα ποσοστά της Ν.Δ. σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στο Δήμο Κορινθίων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΓΙΩΤΗΣ: Πέτυχε το μάξιμουμ..!"