Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Τετάρτη 8/12/2010 και λήφθηκαν οι παρακάτω σημαντικές αποφάσεις στα σπουδαιότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

• Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας των συμπολιτών μας το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε πίστωση 15.000 € για την προμήθεια ειδών διατροφής στους οικονομικά αδύνατους συνδημότες μας εν όψει των προσεχών εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

• Έγινε αποδοχή πίστωσης 88.680 € από το Δ΄ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) για την Λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του Δήμου Κορινθίων για την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Το συγκεκριμένο έργο είναι ήδη σε εξέλιξη , μετά από την δημοπράτησή του , και τις προσεχείς ημέρες αρχίζει η εφαρμογή του.

• Εγκρίθηκε η παραλαβή της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονείται , όσον αφορά το αντικείμενο της σηματοδότησης των διασταυρώσεων στην πόλη της Κορίνθου. Πρόκειται για την μελέτη τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στις διασταυρώσεις των οδών Εθνικής Ανεξαρτησίας+Δαμασκηνού και Αποστόλου Παύλου+Κολιάτσου. Επίκειται η σύνταξη της τεχνικής μελέτης για την δημοπράτηση του έργου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Κορίνθου. Παράλληλα σε άλλες δύο διασταυρώσεις (Γ.Παπανδρέου+Πατρών και Γ. Παπανδρέου+Εθν. Αντίστασης) έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή κυκλικών κόμβων , με την ολοκλήρωση των οποίων θα βελτιωθεί αισθητά το κυκλοφοριακό πρόβλημα και περιοριστούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων πεζών και οχημάτων.

• Εγκρίθηκε η διακήρυξη για την εκπόνηση στατικής μελέτης για την κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Αδειμάντου , στην εκβολή του χειμάρρου Ξηριά στον Κορινθιακό κόλπο. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 40.000 € και θα ανατεθεί στα πλαίσια του νόμου 3316. Ήδη έχει εκπονηθεί η αρχιτεκτονική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με την οποία προβλέπεται στις δύο όψεις της πεζογέφυρας η τοποθέτηση σχήματος Κορινθιακής Τριήρους. Με την κατασκευή του έργου αυτού , πέραν της αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής, θα ενοποιηθεί όλο το παραλιακό τμήμα από την περιοχή «Καλάμια» μέχρι το λιμάνι της Κορίνθου, υλοποιώντας το στόχο για ενιαιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου της πόλης της Κορίνθου.

• Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Ευθύμειου Κέντρου προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες με το ποσόν των 10.000 €, για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του , συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανακούφιση των προβλημάτων που απασχολούν το συγκεκριμένο Κέντρο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "15.000 ευρώ δίνει ο δήμος Κορίνθου για τρόφιμα σε άπορες οικογένειες..!"