Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν το απόγευμα κοινωνικοί φορείς, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Αθήνα.

Συνάντηση με τον Μπαρόζο

Την στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα διέρχεται μία δύσκολη φάση, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι προωθούνται «ιστορικές αλλαγές», που θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο το 2013, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ο Ζ. Μπαρόζο εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ στις 19 Ιανουαρίου θα εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων των χωρών του ευρώ προς την Ελλάδα, ύψους 6,5 δισ. ευρώ , ενώ, όπως είπε, νωρίτερα, στα τέλη Δεκεμβρίου, θα έχει προηγηθεί η έγκριση για την εκταμίευση 2,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου απόσβεσης των δανείων, που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Ζ. Μπαρόζο, αφού υπενθύμισε την πολιτική απόφαση που έλαβαν πριν από μία εβδομάδα οι υπουργοί οικονομίας της ΕΕ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα τεχνικά ζητήματα, που απομένουν, θα ρυθμιστούν, ούτως ώστε να εγκριθεί σύντομα η επιμήκυνση προς την Ελλάδα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία"