ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Χρέη+Χρέη=Απόλυτο χάος..!

6.12.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Ο κ.Παπακυριάκος αναλαμβάνει δύο προβληματικούς δήμους με πολλά χρέη και πρέπει να τους κάνει δήμο με προοπτική.
Ενα πολύ δύσκολο εγχείρημα που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα.
Απειροι είναι και οι συνεργάτες του που θα κληθούν να υλοποιήσουν το πολύπλοκο διοικητικό σύστημα του Καλλικράτη..!
Είναι πολύ πιθανόν να δικαιωθούν σύντομα οσοι απο την πρώτη στιγμή μίλησαν για τον δήμο Βέλου-Βόχας με επιχειρήματα που λένε οτι είναι ένας δήμος χωρίς προοπτική αφού δημιουργήθηκε για σκοπούς ξένους με την ουσία του σχεδίου Καλλικράτης..
Ο κ. Παπακυριάκος λοιπόν θα πρέπει να ενοποιήσει κατ’ αρχήν ετερώνυμα χωριά και κοινωνίες.
Επί δώδεκα χρόνια πολύ μικρά βήματα κατάφεραν να κάνουν οι Δήμαρχοι της Βόχας στην προσπάθειά τους να ενώσουν κοινωνικά το Βραχάτι και το Ζευγολατιό.
Δύο κοινωνίες τις οποίες διατρέχει μια πολυετής ανταγωνιστική σχέση η οποία δεν ομογενοποιήθηκε στα πλαίσια του Καποδίστρια. Δεν είναι τυχαίο ότι το Βραχάτι στήριξε περισσότερο τον Θόδωρο Λαμπρόπουλο, απ’ ότι το Βέλο. Στον παλιό ανταγωνισμό των δύο πόλεων της Βόχας μπαίνει και μια καινούρια πραγματικότητα που λέγεται Βέλο.
Ο νέος Δήμαρχος και το Δημοτικό του Συμβούλιο είναι παντελώς άπειροι και μόνο αν διαθέτει τύχη και ένστικτο θα καταφέρει να διαμορφώσει έναν κοινό βηματισμό ανάμεσα σε τρεις τοπικές κοινωνίες οι οποίες καθημερινά αναρωτιούνται «εμείς τι δουλειά έχουμε σ’ αυτό τον Δήμο;».
Και αν η κοινωνική ενότητα, είναι το πρώτο εμπόδιο του Δημάρχου, υπάρχει και ένα ακόμα σημαντικότερο. Ο Δήμος Βόχας έχει χρέη.
Ο Δήμος Βέλου έχει πολλά χρέη.
Έτσι λοιπόν ο κ. Παπακυριάκος παραλαμβάνει χρέη + χρέη = οικονομικό χάος. Σε μια εποχή που από την κυβέρνηση δεν υπάρχει σάλιο να δοθεί και ο κόσμος δεν αντέχει αύξηση των τελών.
Κοινή εκτίμηση λοιπόν είναι μόνο αν βάλει ο Θεός (προσοχή) το χέρι του και όχι το πόδι του, μπορεί να ορθοποδήσει τα επόμενα τουλάχιστον 3,5 χρόνια ο Δήμος έμπνευση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Θόδωρου Λαμπρόπουλου.
Στο μόνο που είχε δίκιο ο κ. Λαμπρόπουλος ήταν όταν έλεγε προεκλογικά ότι αυτό τον Δήμο-ποίημα μόνο ένας αλχημιστής, δηλαδή ο ίδιος θα μπορούσε να τον λειτουργήσει.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Χρέη+Χρέη=Απόλυτο χάος..!"