Ο επίορκος αλλά και το αδιέξοδο..!

6.12.10 Αναρτήθηκε από diogenis

Πολλές φορές στα είκοσι χρόνια που ασκούμε τη δημοσιογραφία έχουμε λάβει γνώση για σοβαρά θέματα και παρανομίες που συνέβησαν στο Νομό.
Οι πληροφορίες αυτές είτε μας ήρθαν ανώνυμα, τις περισσότερες όμως φορές αποτελούσαν μαρτυρίες πολιτών οι οποίοι έπεσαν θύματα δημοσίων υπαλλήλων.
Οι καταγγέλλοντες μας μετέφεραν το πρόβλημα αρνούμενοι να καταθέσουν στις εισαγγελικές αρχές και δικαιολογημένα θα λέγαμε, ζητώντας μας να το φέρουμε στη δημοσιότητα.
Παρά το γεγονός ότι είχαν δίκιο, η δημοσιοποίηση των θεμάτων αυτών είναι πολύ επικίνδυνη, με αποτέλεσμα οι επίορκοι να ζουν και να βασιλεύουν και να συνεχίζουν τη δράση τους.
Να πλουτίζουν εις βάρος των πολιτών και μερικοί απ’ αυτούς, ανεξέλεγκτα πλέον, να κάνουν πλιάτσικο.
Θα σας αναφέρουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που ζούμε αυτό τον καιρό.
Πολίτης μας κατήγγειλε ότι δημόσιος υπάλληλος του ζήτησε 100.000 ευρώ για να του δώσει ένα δημόσιο έγγραφο.
Παρά το γεγονός ότι λάβαμε όλες τις προφυλάξεις, δημοσιοποιήσαμε την καταγγελία, χωρίς φυσικά να αναφέρουμε ονόματα.
Μετά από λίγους μήνες ο Εισαγγελέας Κορίνθου, με αφορμή το δημοσίευμα αυτό διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Έτσι λοιπόν κληθήκαμε να καταθέσουμε τα στοιχεία…!!!
Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Και θα καταλάβει ο καθένας γιατί δεν μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο της διαφθοράς στο δημόσιο.
Ο καταγγέλλων πολίτης όταν άκουσε ότι πρέπει να δώσει στις δικαστικές αρχές το όνομα του υπαλλήλου τρομοκρατήθηκε και όπως είναι φυσικό αφού δεν τον έδεσε με την γνωστή προσημείωση χρημάτων και έκανε πίσω.
Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα, διότι αν δεν μπορούσε να αποδείξει με ατράνταχτα στοιχεία τον εκβιασμό που δέχτηκε ο υπάλληλος θα του έκανε αγωγή και θα βρισκόταν και από πάνω, αφού θα τον ξερόψηνε στα δικαστήρια.
Έτσι λοιπόν ο υπάλληλος αυτός θα μείνει ατιμώρητος και θα συνεχίσει τη δράση του.
Ο δημοσιογράφος τώρα που έβγαλε το θέμα, αν πει το όνομα, δεν θα μπορέσει να το στηρίξει, με δεδομένο ότι ο καταγγέλλων έχει κάνει πίσω από λογικό φόβο. Αν δώσουμε το όνομα θα βρεθούμε κατηγορούμενοι και είναι σίγουρο ότι θα την πληρώσουμε και μάλιστα άσχημα.
Όλοι ξέρουμε αλλά κανένας δεν μπορεί να μιλήσει. Έτσι και ο Εισαγγελέας δεν θα μπορέσει να δέσει την υπόθεση και το λαμόγιο θα συνεχίσει τη δράση του.
Αν πάρουμε και σαν δεδομένο ότι ακόμα και περιπτώσεις υπαλλήλων που τους έχει πιάσει με προσημειωμένα χρήματα η Ασφάλεια να χρηματίζονται, αθωώθηκαν γιατί οι δικηγόροι τους έβγαλαν τρελούς τους πάντες, τότε έχει απόλυτο δίκιο ο πολίτης ο οποίος κάνει πίσω.
Αν κάνει μπροστά ξέρει ότι στη χώρα της ατιμωρησίας θα βρεθεί αυτός μπλεγμένος.
Έτσι λοιπόν για μια ακόμη φορά πρέπει εμείς να υπερασπιστούμε αυτό που ορίζεται ως λογικό και δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε βρεθεί περισσότερες από 200 φορές κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, μόνο για τέτοιες περιπτώσεις.
Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ σε δικαστική αίθουσα για ποινικό ή ατιμωτικό αδίκημα, παρά μόνο για δημοσιεύματα που έθιγαν γνωστά ανά την Κορινθία λαμόγια.
Τα λαμόγια βγαίνουν λάδι και εμείς δημιουργούμε αιώνιους εχθρούς.
Η ιστορία που σας αναφέραμε εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή ενώπιον των δικαστικών αρχών και οι οποίες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά εξαιτίας του αδιεξόδου που σας αναφέραμε παραπάνω.
Είναι περισσότερο από απαραίτητο για να απαλλαγεί ο δημόσιος τομέας από τα τρωκτικά, να συγκροτηθεί άμεσα ένα σώμα αδιάφθορων στη δημόσια διοίκηση, που θα παρεμβαίνει ακόμα και με ανώνυμες καταγγελίες.
Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος διάγει βίο που θα τον ζήλευαν πολλά από τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Και όμως κανείς δεν μπορεί να τον ακουμπήσει γιατί θα μπλέξει στα γρανάζια και θα βρεθεί ο ίδιος μπλεγμένος και θα πληρώσει και την νύφη..
Αλλά που θα πάει.
Κάποια στιγμή θα συμβεί ότι συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και θα πηγαίνουν σπίτι τους ή φυλακή οι επίορκοι υπάλληλοι που σήμερα οικονομούν εις βάρος όλων μας..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο επίορκος αλλά και το αδιέξοδο..!"