Τραγωδία στο Ιόνιο με 22 αγνοούμενους μετανάστες

17.1.11 Αναρτήθηκε από Γιάννης Στεφανής
Ναυτική τραγωδία εκτυλίχθηκε 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας, όταν το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό πλοίο «Χασάν Ρέις», το οποίο μετέφερε 263 παράνομους Αφγανούς μετανάστες προς την Ιταλία, άρχισε να μπάζει νερά και τελικά κόπηκε στα δύο.
Το παραπλέον Ολλανδικό πλοίο «Μομέντουμ Σκαν» έσπευσε να περισυλλέξει τους ναυαγούς και τους μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 22 επιβάτες.
Μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, στις οποίες συμμετέχουν C-130, ελικόπτερα SUPER PUMA , πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη, δεν έχουν αποδώσει.
Παράλληλα, στις επιχειρήσεις λαμβάνει μέρος και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, 12 μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν, ύστερα από ειδοποίηση από τη Λιμενική αρχή Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, συνεργεία πρώτων βοηθειών επιβιβάστηκαν στο πλοίο και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε όσους ναυαγούς είχαν ανάγκη, ενώ μετέφεραν με φορεία στα ασθενοφόρα όσους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Μεταξύ των ναυαγών είναι γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 11 τραυματίες, που χρήζουν νοσηλείας. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.
Οι Τούρκοι διακινητές βρίσκονται μεταξύ των διασωθέντων και συνελήφθησαν από το Λιμενικό.
Τούρκο καπετάνιο «δείχνουν» οι μετανάστες...

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ιoνίων Νήσων, κ. Χρήστο Σκούρτη, ο οποίος ηγείται της επιχείρησης, ο καπετάνιος που οδηγούσε το πλοίο που μετέφερε τους Αφγανούς ήταν Τούρκος.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του η zougla.gr, αναφέρει: «Βρίσκομαι εδώ, στο λιμάνι της Κέρκυρας μαζί με τους μετανάστες. Μέχρι στιγμής, μας έχουν υποδείξει Τούρκο καπετάνιο».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τραγωδία στο Ιόνιο με 22 αγνοούμενους μετανάστες"